La Tuzla a început curățenia. Primarul suspendat din funcție, viceprimarul ridicat de DNA

Claudiu Palaz, prefect la acea vreme, semnala încă de acum câțiva ani cuibul de penali care s-a instaurat la conducerea administrației comunei Tuzla. Lucrurile s-au pus în mișcare, destul de lent, primarul Constantin Micu fiind cercetat și într-un final condamnat la un an și șase luni de închisoare, pentru că pur și simplu vindea benzina destinată Primăriei, la drumul mare.

În cursul zilei de ieri, taman când prefectul semnase ordinul de a-l suspenda din funcție pe primar, procurorii DNA au stricat sărbătoarea celui care urma să-i ia locul pentru o perioadă, invitându-l pe acesta la o vizită (vom vedea cât de scurtă sau lungă) la sediul instituției.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.09.2015, a inculpaților:

REȘIT TANER, viceprimar al comunei Tuzla, județul Constanța și RADU ȘTEFAN, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există probe și indicii temeinice potrivit cărora :

În perioada 16.08.2015 – 08.09.2015, inculpații Reșit Taner și Radu Ștefan, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă, acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.
Mai mult, în același context, la data de 08 septembrie 2015, inculpatul Radu Ștefan, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.

Inculpaților Reșit Taner și Radu Ștefan li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 16 septembrie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular