Administrația Făgădău la primul proiect de anvergură. ”Curățăm Constanța noastră”

Se poate spune că, în teorie cel puțin, Decebal Făgădău a înțeles că una dintre cele mai mari probleme ale acestui oraș este curățenia, capitol la care Constanța, știm cu toții este deficitară. Proiectul pe care primarul interimar l-a lansat ieri împreună cu echipa sa este unul curajos, pentru că deși, în aparență, el poate aduce voturile celor care apreciază inițiativa, sancțiunile aspre pe care noua administrație le-a prevăzut pentru cei ce nu vor respecta curățenia impusă de-acum, pot face ca în viitoarea campanie electorală, multe voturi să nu meargă spre PSD și reprezentantul ei.

Proiectul se numește ”Curățăm Constanța noastră”. Concret, Primăria municipiului Constanța organizează în perioada 01-31 octombrie 2015 acțiuni de ecologizare pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța menținerii curățeniei spațiului public în oraș.

Activitățile care vor marca această campanie sunt: refacerea gardurilor, eliminarea de grafitti, refacerea anumitor firme luminoase, înlocuire geamuri și vitrine deteriorate, curățare, igienizare și zugrăvire fațade și ziduri, curățare terenuri de frunze și crengi, curățare de coșuri de fum, degajare terenuri de corpuri străine, cosit și salubrizare peluze/ spații verzi, tuns gardul viu, prășit trandafiri și flori, măturat alei și golit coșuri, transport resturi vegetale, curățare mijloace de transport.

Puteți găsi întregul calendar al evenimentelor organizate de Primărie, în fiecare cartier, accesând site-ul dedicat http://curatamconstantanoastra.ro/.

Fiecare dintre noi, cei care ne-am plâns ani de zile de mizeria din orașul Constanța, este invitat cu această ocazie să ia parte la marea curățenie. Așa cum menționam, inițial totul se întâmplă voluntar, ca o mare lecție de civism. Apoi, urmează partea cea mai grea, menținerea curățeniei pe care Decebal Făgădău spune că o va face prin amenzi drastice. Vor fi angajate cadre noi la Poliția Locală, pentru a asigura această sarcină.

Pe site-ul http://curatamconstantanoastra.ro/ puteți găsi de asemenea OBLIGAȚIILE pe care le aveți în acest program. Pentru că da, este un proiect care ne obligă pe fiecare dintre noi. De asemenea, găsiți și amenzile pe care le riscați, în caz că nu veți respecta curățenia de-acum înainte. Nimeni nu va fi exceptat, fie că vorbim despre persoanele fizice sau firmele. Decebal Făgădău spune chiar că vor dispărea toate clădirile părăsite, proprietarii fiind obligați ori să le refacă, ori să le demoleze. În caz contrar, acestea vor fi îmbrăcate cu sârmă de buzău și acoperite, pentru a nu mai putea fi văzute de turiști.

Un program interesant dar mai ales necesar pentru Constanța. Așadar, sunteți așteptați, începând cu prima zi a lunii Octombrie, la prima curățenie generală pe care a văzut-o orașul nostru în ultimii 25 de ani.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular