Mihai Tararache: ”Cartierul Henri Coandă, o bombă socială pe cale să explodeze”

Furturile, tâlhăriile, gălăgia, scandalurile și mizeria din cartierul Henri Coandă i-au adus la disperare pe constănțenii care locuiesc în vecinătatea cartierului social construit de Primăria Constanța. Cartierul a fost construit pentru a ajuta persoanele aflate pe străzi sau într-o situație financiară dezastruoasă, însă treptat a devenit un focar de mizerie și de ilegalități, fără ca autoritățile locale să ia vreo măsură, făcându-i pe constănțenii muncitori și onești să se mute spre alte zone ale Consțantei.

În plus, locuințele sociale au fost acordate fără a documenta profesionist trecutul și prezentul infracțional al celor care s-au mutat în aceste case plătite din banii constantenilor. Locuitorii cartierului Henri Coandă care respectă legea și doresc să trăiască într-un mediu sănătos și civilizat, dar și vecinii din celelalte cartiere au cerut în mai multe rânduri sprijinul autorităților locale, fără însă ca situația să se rezolve.

“Acesta este momentul în care numărul mesajelor disperate de la constănțeni a devenit din ce în ce mai mare, astfel încât m-am decis să intervin în rezolvarea situației”, spune Mihai Tararache, deputat PNL ce reprezintă Constanța în Parlamentul României.

“Din păcate, autoritatea locală a eșuat, transformându-se într-o administrație ANTI-CONSTĂNȚENI, și în loc să construiască un cartier pentru persoanele cu adevărat nevoiașe, au pus umărul la apariția unui focar infracțional în inima Constanței”, consideră deputatul constănțean Tararache.

Deputatul liberal crede că logica după care se acordă locuințele sociale trebuie schimbată radical.

“Este inadmisibil ca persoane violente și cu un trecut infracțional să beneficieze de locuințe sociale din banii constănțenilor”, spune Tararache. “Trebuie să schimbăm paradigma și să spunem stop infracționalității. De aceea, consider că este nevoie urgent de măsuri care să rezolve această bombă socială, până la cele mai radicale dacă nu se poate altfel. Am luat deja legătura cu un grup de juriști specializați pentru a gândi împreună un set de soluții care să ne permită să facem acest lucru, respectând legislația în vigoare. Primăria a construit acest cartier cu gândul că astfel va obține câteva mii de voturi, însă a pierdut din vedere majoritatea cetățenilor din Constanța, care sunt civilizați și respectă legea, iar în schimbul taxelor plătite primesc de la Primărie astfel de “cadouri” otrăvite”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular