Constănțenii folosesc sistemul de canalizare pe post de coș de gunoi

In cadrul actiunii de astazi, de curatare a sistemului de preluare a apelor pluviale si de canalizare, efectuata de lucratorii RAJA Constanta, pe bulevardul Mamaia, in apropiere de intersectia cu strada Turda, echipele au descoperit, intr-un camin de vizitare, mai multe anvelope uzate, saci din rafie pline cu materiale de constructie si mai multe bucati dintr-un zid.

e2d446ff29a2f3cfe8346362641d33ac image3 image1 image2

 

În fiecare an, echipe de lucrători din cadrul Secției Canal desfășoară un amplu program de curățare și verificare a sistemului centralizat de preluarea a apelor pluviale și de canalizare. Astfel, anual, încă din primăvară, dupa un program bine stabilit, echipele RAJA verifică și, unde este necesar, intervin în curățarea și degrevarea sistemului de canalizare. De cele mai multe ori, eforturile făcute pentru desfășurarea acestui program sunt nule, deoarece an de an, în cadrul acestei campanii lucrătorii Secției Canal descoperă de fiecare dată alte obiecte și diverse resturi de construcții, care îngreunează funcționarea sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.

Deși pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe rețelele cu diametre mari – ovoide, echipele de intervenție au descoperit, aruncate, de la resturi menajere, diverse bucăți de materiale plastice și resturi de componente metalice destul de mari, până la triciclete uzate, anvelope și chiar obiecte sanitare. Dar, în cele mai multe situații, sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de contrucții, de la cărămizi, dale si bucăți de beton, până la saci de ciment, pietriș sau diverse bucăți de faianță și gresie. Toate acestea împiedică scurgerea apelor și implicit sunt responsabile de nefuncționarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiții, zonele unde cetățenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi, riscă să fie inundate chiar și la cea mai mică aversă de ploaie.

În această perioadă, echipele de intervenție RAJA vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situații, unde an de an au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor, dar totodată rugăm toți abonații care și-au făcut un obicei din a transforma canalizarea în coș de gunoi, să se găndească că orice rest menajer sau obiect nefunctional aruncat din comoditate în sistemul de preluare a apelor pluviale poate duce la inundarea proprietăților.

Condiția esențială în funcționarea sistemului de canalizare și preluarea a apelor pluviale este funcționarea stațiilor de pompare. Investițiile financiare imense făcute în modernizarea și automatizarea acestor sisteme sunt nule de fapt, în condițiile în care, din cauza suprasolicitărilor sau a rafalelor de vânt, liniile de alimentare cu tensiune sunt avariate. În lipsa energiei electrice, stațiile și implicit sistemul de canalizare nu pot funcționa.  În această situație, societatea noastră nu poate decât să anunțe avaria apărută imediat și să spere că furnizorul de energie va reuși să remedieze situația în cel mai scurt timp.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular