Deputatul Tararache și-a transformat soluția în platformă online

Deputatul Mihai Tararache a lansat o platformă online pentru informarea cetățenilor Constanței privind soluțiile pe care le propune pentru schimbarea la față a orașului Constanța. Această platformă poate fi accesată la adresa www.solutiatararache.ro

„Proiect pentru un cartier devenit problemă socială

Octombrie 2015

Preambul

Problema spaţiului locativ pentru categoriile de persoane cu venituri mici sau aparţinând categoriilor defavorizate a fost gestionată de administraţia publică locală prin construirea de cartiere de locuinţe sociale. Însă, în timp ce foarte mulţi tineri sau cetăţeni în situaţii financiare dificile nu reuşesc să obţină o locuinţă de la stat, există autorităţi publice locale care exploatează din perspectivă electorală atribuirea acestor spaţii locative.

De multe ori, primăriile aleg să pună aceste locuinţe sociale la dispoziţia unor persoane cu antecendente penale care continuă să genereze tensiuni sociale, să desfășoare activități infracționale sau să pericliteze siguranța și integritatea celorlalți locatari.

În acel moment, ceea ce ar fi trebuit să reprezinte o rezolvare (cartierul social) devine o problemă. Un astfel de exemplu îi constituie cartierul Henri Coandă din Constanţa.

În goana după voturi obținute facil, edilii au oferit locuințe sociale unor persoane nu doar asistate social, ci și cu multe alte probleme. Inclusiv probleme cu legea. Explicația e foarte simplă: oferindu-le locuințe, persoanele devin electorat captiv, dependent de edil. Riscurile pentru comunitatea de bună credinţă sunt, însă, foarte mari. Iar în cele mai multe cazuri contribuabilul devine victimă. A infracționalității și a sistemului care se arată neputincios în fața problemei pe care a creat-o.

Există, totuși, soluții.”

Citește continuarea pe www.solutiatararache.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular