Mihai Tararache cere doliu și de Crăciun

Domnule primar-interimar,

Vă solicit, ca în semn de respect față de cei care și-au pierdut viața în tragedia de la Colectiv și în semn de solidaritate cu zecile de victime care se luptă în aceste momente pentru viața lor, să renunțați în acest an la montarea de ghirlande colorate pe bulevardele principale ale Constanței, la investițiile în piața de Crăciun și la petrecerea de Revelion.

Consider că până când efectele acestei tragedii nu se vor fi încheiat, și soarta celor a căror viață atârnă acum de un fir de păr nu este cunoscută, suntem datori să fim rezervați în atitudinile publice. Consider că în această perioadă, de doliu național, trebuie să ne abținem de la sărbători publice, așa cum s-a întamplat și de ZiuaDobrogei, o sărbatoare oficială de care aveam ocazia sa ne bucurăm pentru prima dată.

De dragul copiilor, primăria poate amenaja zone cu lumini, exclusiv albe, în parcurile principale ale orașului.

Domnule Făgădău, cu banii astfel economisiți, Primăria are obligația de a finanța școlile și unitățile spitalicești ce țin de municipalitate, care nu au autorizație ISU. Este inadmisibil să ne trimitem copiii să învețe în școli fără autorizație de la Pompieri, dar în schimb să cheltuim bani pe beculețe colorate. Siguranța copiilor noștri trebuie să fie pe primul loc.Iar noi constănțenii am mai trăit o tragedie, cea de la Beirut. Nu cred ca a ați uitat deja…

De altfel, în anii trecuți investițiile în sărbătorile de iarnă au fost minime, nu s-a pus accent pe acestea.

Consider că ne putem bucura de Crăciun și de Sărbătorile de iarnă, și fără excese, alături de familie și de cei dragi. Sărbătoarea Crăciunului este nu doar un motiv de petrecere, ci și un prilej de meditație. Anul acesta am putea, de exemplu, medita cu toții la o problemă extrem de importantă: de ce în 2015 constănțenii își trimit cu frică copii la școală, deși trăiesc în unul din cele mai bogate orașe din România?

 

Mihai Tararache,

Deputat PNL de Constanta

Similar Articles

Comments

  1. O fi sau nu o miscare politica dar as dori sa imi vad familia cu zambetul pe buze si prietenii ce vor vizita orasul sa aiba ce vedea nu doar lumini stinse. Spiritul Craciunului ar trebui sa ne faca mai uniti, sa ii ajutam, nu sa ne intristeze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular