Decebal Făgădău critică dur conducerea CET Palas: ”Au insultat constănțenii, trebuie să le ceară scuze urgent”

Referitor la situația creată ieri, atunci când întregul oraș a rămas fără căldură și apă caldă, datorită unei avarii suferite de conductele CET Palas, primarul Decebal Făgădău critică dur atitudinea conducerii centralei, spunând că a avut parte dinspre aceștia de o comunicare deficitară, mincinoasă și lipsită de respect, fapt pentru care solicită scuze publice adresate constănțenilor. Iată poziția primarului, exprimată prin intermediul unui comunicat de presă:

Având în vedere faptul că în prima zi cu temperaturi negative Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) a oprit furnizarea căldurii către constănțeni  cu mult peste intervalul anunțat, fac următoarele precizări:

–      în data de 28 decembrie, ora 17:21, am fost anunțat că CET Palas înregistrează o avarie și că va întrerupe total (în tot municipiul Constanța) livrarea agentului termic în data de 29 decembrie în intervalul orar 8:00 – 17:00;

–      în data de 29 decembrie, ora 17:00, am fost anunțat telefonic că livrarea agentului termic va începe la ora 19:00;

–      în realitate, furnizarea agentului termic a început gradual abia în jurul orei 23:00;

–      punctele termice ale RADET Constanța erau pregătite corespunzător și au reluat imediat distribuția căldurii către constănțeni;

–      sistemul a funcționat la parametri optimi abia în jurul orei 3:00 dimineața (30 decembrie);

–      am fost în contact permanent cu conducerea RADET Constanța, chiar dacă Electrocentrale Constanța S.A. nu a mai răspuns apelurilor noastre. 

Ținând cont că municipalitatea și constănțenii au făcut eforturi fără precedent pentru a plăti în  avans sume substanțiale tocmai pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu energie termică, consider că întreaga responsabilitate pentru situația creată aparține Electrocentrale Constanța S.A. 

Este inacceptabil ca întreg orașul să stea în frig pentru că cineva nu și-a făcut treaba! Totodată, este insultătoare pentru constănțeni lipsa totală de comunicare din partea CET Palas. 

Electrocentrale Constanța S.A. are nu doar condițiile, ci și obligația legală să furnizeze neîntrerupt agent termic, precum și datoria de a se asigura, anterior sezonului rece, că instalațiile funcționează și sunt pregătite în permanență. 

Solicit conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor și să ia toate măsurile pentru ca asemenea situații să nu se mai repete! 

Am solicitat Ministerului Energiei să facă o analiză rapidă și serioasă a activității Electrocentrale Constanța S.A. și am informat Instituția Prefectului asupra situației create. 

Îmi cer scuze tuturor celor ce și-au petrecut aproape o zi în frig și îi asigur că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a avea căldură în case.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular