Primăria Constanța a cerut curățarea tuturor bulevardelor până la ora 16

Luni, 04.01.2016, orele 11.00, la sediul Primăriei municipiului Constanța, s-a întrunit Comandamentul de iarnă care gestionează situațiile de urgență pe timpul sezonului rece 2015 – 2016.

La baza discuției a stat prognoza meteorologică din 04.01.2016, orele 10.00 emisă de Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic General Dobrogea, care anunță ninsori, precipitații mixte și depuneri de polei în intervalul 4 ianuarie, orele 18.00 – 5 ianuarie, orele 12.00.

S-a analizat modul în care au acționat cele 9 sărărițe, cele 20 de utilaje cu lamă și cei circa 100 de oameni care curățat trecerile de pietoni și au încarcat manual zăpada.

Municipalitatea a solicitat că pâna la orele 16.00 toate bulevardele mari să fie curățate, în special bulevardul Aurel Vlaicu, podul Km 4-5 și pasajul Cumpenei unde de obicei se formează polei.

În cazul în care este necesar, având ca antemergător un autoturism al Poliției Locale, utilajele vor interveni și pe drumurile secundare sau în alte locuri în care este imperios necesar. Toate intervențiile în teren se fac în baza unor grafice de lucru unde sunt cuantificate numărul de utilaje, zonele și distanțele pe care s-a intervenit, materialele consumate, ș.a.

Mijloacele de transport în comun din oraș circulă fără probleme, dar în condiții de iarnă, pe toate traseele din oraș.

Un număr de 7 persoane sunt adăpostite la centrul special amenajat situat pe strada Soveja, aici oferindu-li-se ceai cald și hrană

Comandamentul a colaborat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, cu Administrația Porturilor Maritime Constanța și a tinut permanent legătura cu Serviciul de ambulanță județean, RATC, RAJA și RADET.

Facem apel la conducătorii auto să limiteze pe cât posibil folosirea autoturismelor personale și să nu blocheze accesul utilajelor de deszăpezire.

Reamintim că agenții economici au obligația să asigure îndepărtarea zăpezii, a gheții și a țurțurilor de steașină în zona imobilelor.

Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța răspunde non-stop la numărul de telefon 0241.55.00.55.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular