Pas decisiv spre candidatură. Contraamiralul Vergil Chițac a cerut pensionarea

Știm deja că Decebal Făgădău este candidatul PSD-ului pentru Primăria Constanța, la alegerile ce vor avea loc în luna iunie a acestui an. Mai știm că Mișcarea Populară l-a certificat în aceeași postură pe președintele MP Constanța, Claudiu Palaz, îndepărtând speculațiile unei alianțe cu liberalii. Știm și că PRU îl va arunca în luptă pe Dumitru Bădrăgan. Singura incertitudine legată de personajele care se bat pentru podium în acest scrutin electoral era legată de candidatul PNL Constanța, pe care Gheorghe Dragomir & CO întârzie să-l scoată la apă.

Desigur, știm cu toții că omul pe care liberalii îl doresc este rectorul Acadamiei Navale Mircea cel Bătrăn, Vergil Chițac, doar că acesta s-a lovit de impedimentul numit ”haină militară”, fiindu-i interzis să facă politică atât timp cât face parte din armată.

Sursele noastre ne-au dezvăluit însă că dosarul de pensionare al comandantului Vergil Chițac a fost depus încă din primele zile ale anului, mai precis, chiar din prima zi de Luni, pe 4 ianuarie, ceea ce ar putea să-l ajute pe contraamiralul constănțean să-și asume această candidatură până pe 1 februarie, ziua în care liberalii și-au asumat că vor strânge toate listele de candidați la nivel național.

Desigur, așa cum este normal, l-am contactat pe Vergil Chițac pentru a ne confirma acest pas, doar că domnul rector nu a dorit să poarte un dialog pe această temă. Cu toate acestea, răspunsul dânsului nu a făcut decât să certifice informațiile pe care le avem. ”Nu doresc să comentez așa ceva, este un lucru personal”, ne-a spus domnul Chițac. căruia i-am transmite că, după ce ani de zile ai fost plătit cu peste 100 de milioane de lei lunar, din bani publici, decizia de a te pensiona pentru a candida la Primăria Constanța poate fi considerată oricum, dar nu personală”.

Revenind, această decizie de pensionare, înainte de termen, ne arată clar că Vergil Chițac va fi omul pe care liberalii se vor baza în căutarea de voturi, în luna iunie a acestui an. Rămâne de văzut dacă le vor primi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular