Tudorel Chesoi: ”Am încredere că se va accepta propunerea mea de reducere a impozitului pentru clădirile nerezidențiale”

Așa cum spuneam într-un articol, în urmă cu câteva zile, realitatea tristă din politica locală face ca un singur consilier să ceară cu voce tare diminuarea impozitelor pentru clădirile nerezidențiale. Pe scurt și pe înțelesul tuturor, în ultima ședință de consiliu local a anului 2015 s-a hotărât că acei intreprinzători care și-au folosit apartamentele pentru a înmatriculare firmele cu care activează, vor plăti impozite mărite, în multe cazuri, de peste 10 ori.

Singurul consilier care s-a opus acestei decizii și care a înțeles gravitatea situației, a fost Tudorel Chesoi, care de altfel a și construit un proiect de hotărâre de consiliu prin care acest impozit să fie redus semnificativ.

Într-un comunicat de presă, trimis pe adresa redacției, consilierul Tudorel Chesoi se arată încrezător în șansele de reușită pe care le are inițiativa sa, fiind convins că ai săi colegi din Consiliul Local Municipal Constanța vor înțelege necesitatea deciziei pe care o cere. Mai mult, Tudorel Chesoi explică faptul că rugămintea sa nu e bazată pe populism sau pe nevoia de a câștiga voturi în apropierea campaniei ci pe o analiză atentă a situației la nivel național, pe care a efectuat-o alături de mai mulți specialiști.

”Am analizat, alături de specialiști, nivelul taxelor și impozitelor locale în principalele orașe ale României. Am observat că în municipiul Constanța sunt propuse printre cele mai mari valori pentru clădirile nerezidențiale”, a afirmat acesta. Creșterea față de anul 2015 este de 1620,55%, una dintre cele mai mari din țară. În aceste condiții nu mai putem vorbi de predictibilitate pentru mediul de afaceri, ci mai degrabă de spectrul falimentului. Mâine mă întâlnesc în ședință cu colegii mei de la Comisia Juridică a Consiliului Local. Le voi explica necesitatea reducerii acestui impozit, și pentru cei care plătesc, dar și pentru bugetul local. Mai bine să încasăm mai puțin de la mai mulți, decât să punem biruri mari și afacerile să dea faliment”, a spus Tudorel Chesoi. Sunt încrezător că propunerea mea va fi susținută și votată de toți colegii mei consilieri, inclusiv de domnul primar Decebal Făgădău, care vor înțelege necesitatea reducerii acestui impozit, indiferent de partidul din care fac parte. De fapt, cred că atunci când putem să facem un lucru bun pentru constănțeni nu ar trebui să ne uităm la culoarea politică. Îi rog și pe această cale colegilor să voteze proiectul de hotărâre”, a declarat Tudorel Chesoi.

Propunerea lui Tudorel Chesoi de reducere a impozitului de la 1.3 la 0.20 % (acesta este și nivelul Bucureștiului) va fi dezbătută vineri în plenul ședinței de Consiliu Local.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular