Societatea civilă se coalizează în jurul lui Tudorel Chesoi: ”Fără impozite abuzive”

Membru al unui partid mic, aproape inexistent în lupta electorală, țărănistul Tudorel Chesoi a reușit în ultima perioadă un fapt impresionant, strângând de partea sa reprezentanții societății civile, în lupta pentru a reduce impozitul pentru clădirile nerezidențiale, stabilit într-un cuantum exagerat de mare de Consiliul Local.

Atât reprezentanții avocaților (poate cei mai afectați de noul cuantum al impozitului) cât și membrii sindicatelor patronatelor și-au raliat poziția cu aceea a consilierului țărănist, spunând într-un glas că această taxă trebuie redusă de urgență.

“În Constanța s-a adoptat această hotărâre luându-se limita maximă la absolut toate categoriile. Pentru avocați se ajunge la o creștere a impozitului de 20 ori. E inadmisibil să se crească un impozit de 20 ori, de la 1000 la 20.000 lei pentru un spațiu de 100 metri pătrați”, a declarat avocatul Gabriel Grigore pentru Constanța NEWS.
Decanul Baroului Constanța spune că avocații au formulat o plângere prealabilă succintă, iar dacă lucrurile se mențin sunt pregătiți să meargă în ața Instanței. Chiar și așa, atacarea și câștigarea unui astfel de proces poate să dureze luni.
“În afară de problemele privind legalitatea care sunt greu de identificat este vorba despre problemele de oportunitate. Noi ne-am adresat Consiliului Local pentru că este absurd ca un impozit să se mărească de 20 ori”, spune avocatul Gabriel Grigore.
Avocații au aflat și de propunerea consilierului municipal Tudorel Chesoi care privește scăderea cotei de impozitare. Decanul Baroului Constanța spune că va susține această propunere și va fi prezent la ședința de pe 29 ianuarie pentru a discuta și cu ceilalți consilieri locali.
De asemenea și Iulian Gropoșilă, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Constanța, s-a declarat solidar cu inițativa lui Tudorel Chesoi, declarând că în paralel va continua cu o contestație în contencios administrativ a măsurii. 
”Astăzi la orele 13 vom merge la Prefectură unde ne întâlnim cu Comisia de Dialog Social. Îi vom cere prefectului să nu dea aviz de legalitate pentru această măsură. Urmărim scăderea acestui impozit aberant și vom sprijini orice măsură care va duce la acest lucru.”, a declarat Iulian Gropoșilă pentru site-ul Ct100.ro
Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, reprezentanții Consiliului Local au stabilit că micii întreprinzători care folosesc apartamentele drept sediu social pentru firmele lor, vor plăti impozitul anual al acelui apartament de până la 10 ori mai mult. Singura opoziție la această măsură a venit din partea consilierului local țărănist, Tudorel Chesoi, care a inițiat chiar și un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care cere diminuarea cotei de impozitare de la 1.3 % la 0.2 %.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular