Operațiunea ”Destroy Făgădău”. Tânărul consilier al lui Tararache i-a făcut plângere penală viceprimarului

UPDATE. Deputatul Mihai Tararache ne-a solicitat să specificăm faptul că tânărul Farauanu George Cristian a fost doar în practică la cabinetul dânsului pentru câteva luni, că nu este un apropiat al acestuia și că nu l-a îndemnat să depună această plângere. 

În cursul acestei dimineți, studentul Farauanu George Cristian s-a prezentat la sediul DNA Constanța unde a depus o plângere penală împotriva viceprimarului cu atribuții de primar interimar, Decebal Făgădău, chiar dacă acesta și-a arătat public disponibilitatea de a discuta cu studenții și a le rezolva solicitările, legate în principal de reducerea pe care aceștia o doresc pe mijloacele de transport în comun.Graba cu care această plângere la DNA, despre care știm cu toții că nu va produce efecte, a fost depusă, ar putea avea câteva motive mai puțin cunoscute ochiului public. De pildă, este știut faptul că Farauanu este un apropiat și chiar consilier al deputatului Mihai Tararache. Gura târgului mai vorbește și despre o frumoasă prietenie între liderii studenților și un anumit mogul care sprijină Partidul Național Liberal. Desigur, poate fi vorba și despre o goană după imagine, într-o perioadă în care dă bine la CV să apari la televizor cu asemenea acțiuni. Vă prezentăm integral punctul de vedere oferit de studenți.

Cristian George Farauanu și Eduard Constantin Tănase, studenți la Universitatea Ovidius din Constanța, respectiv Universitatea Maritimă din Constanța, vor sesiza Direcția Națională Anticorupție în urma respingerii de către Consiliul Local Constanța a unui amendament care prevedea acordarea de 50% reducere la transportul local în comun. Amendamentul a fost respins de către consilierii locali PSD, aceștia fiind instigați la nerespectarea legii de către viceprimarul cu atribuții delegate de primar, Decebal Făgădau, care, în opinia noastră, a săvârșit un abuz în serviciu. Considerăm înacceptabilă situația de fapt în care profesorii au primit reducere la transportul local în comun, iar studenții nu, deși cei din urmă au dreptul la această reducere conform legii. Demersurile pentru respectarea legii au fost inițiate în anul 2014, Consiliul Local refuzând în mod explicit să pune în aplicare legea educației. În data de 24 februarie 2016 la ora 10:00, subsemnații vor depune o plângere penală pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 din Codul Penal, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța împotriva lui domnului Decebal Făgădău. Fapta săvârșită în funcția sa de viceprimar cu atribuții delegate de primar de a vota împotriva adoptării unei hotărâri ce ar fi acordat studenților drepturilor ce li se cuvin, este, în opinia noastră o sfidare la adresa legii. Conform Codului Penal, Art. 297 (1) “Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.” Considerăm că prin această faptă au fost lezate drepturile și interesele studenților din Constanța, drept urmare aceasta nu trebuie să rămâne nesancționată, ținând cont că legea este încălcată de 6 ani. Consiliul Local Constanța a dat dovadă încă o dată că, prin invocarea unor false impedimente, că politica este mai presus de statul de drept. Considerăm că acest drept al studenților trebuia să reprezinte o prioritate pentru Consiliul Local Constanța încă din anul 2014, moment în care această situație a fost prezentată, iar toată documentația necesară adoptării acestei hotărâri ar fi putut fi elaborată de atunci. Ulterior ședinței, viceprimarul Decebal Făgădau și-a asumat că va depune un proiect în acest sens, demonstrând încă o dată că gestul de astăzi a fost doar unul politicianist.

Sursă foto: Reporterntv.ro

Similar Articles

Comments

  1. Baietii lui Mazare. Este doar o manipulare prin care il pun pe Fagadau in prim plan, o mare cacealma. Se mai vor si in senatele stundentilor din universitati, vrajeala maxima. Iar Tararache se ascunde dupa coada vacii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular