Taxa de poluare, lucrările publice și acvacultura în atenția deputatului Florin Gheorghe

Deputatul constănțean Florin Gheorghe a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că lucrează la trei inițiative legislative, care odată adoptate ar schimba modul de lucru referitor la câteva domenii importante de activitate.

Prima astfel de inițiativă se referă la acvacultura, fiind necesare mai multe completări în legislația care reglementează în acest moment domeniul respectiv, mai exact ordonanța de urgență 23/2008. Deputatul Florin Gheorghe și-a justificat inițiativa spunând că mai mulți oameni de afaceri și-au dorit să investească în această zonă de activitate dar au renunțat lovindu-se de bariere absurde, care trebuie să dispară. ”N-au putut să închirieze luciu de apă, legea nu le permite. Am avut un investitor care a fost nevoit să facă fermă de calcan pe uscat și știm cum s-a terminat. Prin această inițiativă se va putea concesiona luciul de apă”, a explicat Florin Gheorghe.

Al doilea proiect de lege gândit de deputatul constănțean ar trebui să-i oblige pe constructorii implicați în lucrări publice să trateze aceste proiecte mult mai serios. ”În momentul în care discutăm, legea specifică doar doi ani ca termen pentru lucrările publice. Tocmai din acest motiv avem autostrăzi care se dărâmă. Prin inițiativa mea am cerut ca acest termen de garanție să crească la cinci ani. Iar dacă apar probleme, perioada în care s-au efectuat reparații va fi adăugată la garanție.”, a declarat deputatul.

Ultimul, dar poate cel mai interesant proiect al deputatului Florin Gheorghe este legat de mult contestata taxă de prima înmatriculare, pe care Florin Gheorghe o vrea eliminată și înlocuită cu un timbru plătit periodic, cam pe același principiu cu actuala rovignetă. Excepție de la această taxă ar trebui să facă mașinile electrice în timp ce prețul ar urma să crească direct proporțional cu vechimea mașinii. Florin Gheorghe s-a gândit și la cei care au înmatriculat deja autoturismul, aceștia urmând să aibă posibilitatea de a cere banii înapoi. Mai jos puteți vedea modul în care deputatul constănțean a gândit prețurile noului timbru.

ax13-page-001

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular