Tudorel Chesoi cere prioritate pentru copiii din școlile speciale la repartiția apartamentelor din Henri Coandă

Consilierul local Tudorel Chesoi este membru în comisia care supraveghează modul de acordare a apartamentelor din cartierul Henri Coandă. Astfel, țărănistul, alături de câțiva consilieri locali, desfășoară periodic ședințe pentru a reglementa situația acestor blocuri dar și pentru a-i asculta pe cei ce locuiesc acolo sau, mai ales, pe cei care vor un apartament în zonă. Tudorel Chesoi a acceptat să ne spună câte ceva despre activitatea comisei din care face parte, fiind mai puțin cunoscut publicului larg faptul că în responsabilitatea consilierilor locali există și o astfel de ședință lunară.

”Cartierul Henri Coanda este o necesitate, sunt foarte multi oameni fără adăpost, oameni depășiți de situație cu foarte mulți copii. Poate că ar fi fost bine să găsim un loc mai larg, mai important, să nu deranjăm zona, dar poate în condițiile de acum îi putem integra mai ușor în societate. De când sunt consilier, particip periodic la audiențe în acea zonă. Astăzi de exemplu, am primit cetățeni care solicită apartamente. La comisie am discutat și despre modificarea criteriilor de acordare a acestor apartamente, pentru că-mi doresc ca repartiția unui astfel de apartament să se facă mai eficient. Sunt 4600 de dosare depuse. 8500 de oameni așteaptă să primească un adăpost. Se construiesc șase blocuri sociale în prezent și urmează alte 12. În acest moment, nu toți cei ce solicită o locuință vor primi, pentru că nu se încadrează în criterii, dar vom încerca să adăpostim cât mai mulți dintre ei, în blocurile care vor fi gata până în luna iunie a acestui an, pentru că realmente mulți dintre ei sunt în situații disperate.

De-a lungul timpul, participând la audiențe cu oamenii, pentru a vedea dacă-i putem ajuta, am înțeles că putem eficientiza criteriile de acordare. De exemplu, astăzi am propus colegilor mei să acordăm mai multă atenție și implicit puncte, atunci când studiem dosarul, copiilor care vin de la școlile speciale. Ei vor primi 25 de puncte în loc de 18 și deci vor avea mai multe șanse să primească o locuință.  Vom fi de asemenea mai atenți la oamenii care au mutație în Constanța, urmând să actualizăm data până la care această mutație să fie obligatorie.”, ne-a declarat Tudorel Chesoi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular