După 15 ani de cenzură, Constanța învață să dezbată. ONG-urile și-au cerut drepturile în fața primarului Făgădău

Ziua de luni a bifat o nouă premieră în istoria administrației constănțene. Așa cum notam încă din titlu, după mulți ani în care Radu Mazăre nu a încurajat în niciun fel dezbaterile sau comunicarea cu societatea civilă, succesorul său, Decebal Făgădău, schimbă complet modul de lucru, invitând reprezentanții constănțenilor să-i spună problemele de care se lovesc în activitatea de zi cu zi.

Luni a fost rândul ONG-urilor să se afle față în față cu primarul, după ce știm că au existat deja întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, cu toți constănțenii care au vrut să se implice cu idei legat de zilele orașului ce vor fi organizate în luna mai sau cu reprezentanții societății civile care au dorit să știe cum va fi împărțit bugetul orașului.

Discuția a fost una destul de modestă. Reprezentanții ONG-urilor nu știu deocamdată ce vor sau ce pot cere de la administrație, pretențiile fiind în mare parte legate de sediu sau bani. Sala a fost totuși plină, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător. Un semn că normalitatea se instaurează la Constanța.

Un minus important ar fi lipsa din sală a reprezentanților politicii constănțene. Cu excepția consilierului Tudorel Chesoi și evident a primarului Decebal Făgădău, secondat de vicele Răsăuțeanu, niciun alt politician nu a venit să asculte doleanțele constănțenilor.

După dezbatere, viceprimarul cu atribuții de primar interimat a acceptat să ne ofere un scurt interviu, făcând o mică sinteză a modului în care a văzut această întâlnire.

Un interviu filmat de Adrian Boioglu (CtNews.ro)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular