Gigi Chiru: ”Lupta cu PSD-ul mi-a adus o condamnare penală”

Penibilul zilei este astăzi Christian Gigi Chiru care transmite cam așa: ”Băi Făgădău, mi-ai copiat ideea cu tichetele pentru pensionari. Eu am inventat-o în 2012. Și să nu uiți că ai tăi colegi de la acea vreme (culmea, aliații lui Chiru de-acum) mi-au făcut plângere penală și m-au transformat într-un condamnat penal. Și oricum, dacă mi-ai furat ideea și o pui tu în practică, să-ți fie rușine pentru că oamenii din Constanța n-au nevoie de pomeni, da?”

Redăm integral comunicatul trimis de biroul de comunicare al senatorului Gigi Chiru.

Programul electoral al celui care asigură interimatul în funcţia de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, nu este decât un joc care precede alegerile locale. Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că jocul pe care îl face Făgădău este nu numai o continuare a moştenirii lăsate de Radu Mazăre, ci şi o încercare ipocrită de a arăta respect bătrânilor Constanţei care, în realitate, au fost şi continuă să fie manipulaţi şi înjosiţi fără nicio urmă de remuşcare.

„Acest program nu arată respect, aşa cum îi spune numele, ci face parte din startul campaniei electorale pe care Decebal Făgădău a pornit-o pe modelul lăsat moştenire de Radu Mazăre, cel care l-a crescut din punct de vedere politic şi administrativ. Mai mult decât atât, domnul interimar uită faptul că în 2012, colegii dumnealui de la acea vreme mi-au făcut plângere penală pentru că o fundaţie care îmi purta numele a dat tichete pentru medicamente celor aflaţi în nevoie. Încă de atunci m-am luptat, alături de echipa mea şi de cei care m-au susţinut, pentru respect. I-am respectat pe constănţeni, aşa cum o fac şi în mandatul de parlamentar, şi am acuzat cozile sărăciei la care PSD-ul şi oamenii săi din administraţia publică îi puneau pe vârstnicii Constanţei să stea. Această luptă cu PSD m-a costat o condamnare în primă instanţă. Astăzi, cei care m-au acuzat de mită electorală fac acelaşi lucru. Acesta este respectul PSD-ului faţă de constănţeni?”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Parlamentarul consideră că, de fapt, programul interimarului Făgădău nu face decât să urmărească interesul imediat, cel electoral şi nu urmăreşte bunăstarea locuitorilor Constanţei. „Am conştiinţa împăcată şi spun cu încredere că în 2012 nu am oferit mită electorală. Mă bucură şi, în egală măsură mă întristează faptul că acest model de tichete pentru persoanele de vârsta a treia ar fi putut fi pus în practică de mult timp, nu înainte cu două luni de alegeri. Bătrânii şi oamenii nevoiaşi ai Constanţei au fost folosiţi prea mult timp ca bazin electoral, fără a se ţine cont de respectul pe care acum, ipocrit, îl arată cel care se vede deja primar. Îmi pare rău că domnul interimar Decebal Făgădău nu a fost la fel de receptiv şi în ceea ce priveşte alte proiecte pe care le-am avut, cum ar fi reabilitarea Cazinoului sau scăderea preţului gigacaloriei. Este adevărat, populaţia plăteşte mai puţin, însă costurile subvenţionate electoral de Primărie sunt, de asemenea, suportate din buzunarul constănţenilor. Este trist că astăzi, în Constanţa, oamenii îşi duc traiul lunar fiind dependenţi de aceste pachete, astăzi denumite tichete Respect. Domnule Făgădău, programul dumneavoastră electoral ar trebui să se numească RUŞINE. Ruşine pentru că într-unul dintre cele mai bogate municipii în resurse economice din România, oamenii nu pot trăi fără pomeni electorale”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular