Liderul PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan: ”E anormal ca un migrant să primească 1200 lei pe lună iar un copil român 80 de lei”

În cadrul unei întruniri politice a organizațiilor PRU din sudul litoralului, cei aproape 100 de membri care au participat, și-au reafirmat poziția de respingere față de deschiderea Centrului pentru primirea migranților, situat chiar langă  Vama Veche.

Liderii filialelor din sudul litoralului  dar și cei din Năvodari, precum și Președintele Filialei Județene PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan își păstrează o poziție fermă împotriva deschiderii acestui centru pe care l-au și vizitat în cursul zilei de duminică 20.03.2016.

PRU Constanța consideră total inoportună implicarea României în acest scenariu cu urmări incontrolabile. PRU Constanța crede că soluția găsită de Guvernul Cioloș este aberantă fiindcă presupune amplasarea acestui centru într-o zonă turistică, la nici 100 de metri de plajă, ceea ce ar putea crea situatii inacceptabile pentru turiștii români și străini veniți în vacanță. În plus, PRU Constanța are argumente economice de bun simț:

-suma alocată pentru întreținerea fiecărui migrant este uriașă și scandaloasă (aproape 1200 lei / persoană) în comparație cu alocația unui copil (sub 100 lei) sau indemnizația unui șomer (aproximativ 500 lei);

-afacerile din turism ar putea avea de suferit pe termen mediu – amplasamentul acestui centru riscă să excludă din planurile agentiilor, destinațiile turistice de pe litoralul romanesc al Marii Negre;

PRU Constanța cere Prefectului Constanței și Guvernului Cioloș să țină cont că, într-o astfel de situație este neapărat necesară consultarea de urgență a populației locale, direct afectată de aceste măsuri.

PRU înțelege drama umană a unor suflete care nu au altă vină decât aceea de a se fi aflat la momentul și locul nepotrivite, dar nu poate fi de  acord ca povara să fie pusă în cârca unei populații locale care, poate, are probleme chiar mai mari. Suntem uimiți că Guvernului Cioloș nu îi pasă că, la fiecare 5 minute, un român pleacă din țară dar îi pasă mult mai mult de cazarea maselor de migranți.

Așa cum am anunțat, vom continua să protestăm la nivel național și local până când autoritățile își vor asuma public toate consecințele care decurg din acest plan așa-zis umanitar care nu ține sub nici o formă cont de interesele României.

Membrii organizațiilor PRU care au participat la întâlnirea de  la Limanu (Constanta, Navodari, Eforie, Mangalia) au susținut și ei, cu fermitate, aceste puncte de vedere și au anunțat că sunt pregătiți pentru proteste energice.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular