De ziua Greciei, Comunitatea Elenă din Constanța ne-a bucurat cu două zile de muzică și dans

A fost un weekend în care am simțit grecește, la malul mării. Am dansat, am cântat și ne-am bucurat de spectacolele puse în scenă de Comunitatea Elenă din orașul Constanța, cu ocazia zilei Greciei. Liderul grecilor din orașul nostru, Anton Antoniadis ne-a surprins în mod plăcut cu mai multe evenimente, gândite să celebreze 195 de ani de la marea revoluție a poporului elen din 1821.

Așa cum îi stă bine oricărui grec, înainte de sărbătoarea propriuzisă, vineri de dimineață mai mulți reprezentanți ai comunității elene s-au întâlnit la Biserica Greacă din Constanța, acolo unde preoții au oficiat o slujbă Te Deum. ”Ziua în care simțim emoția și ne lăsăm pradă sentimentelor”, nota Anton Antoniadis, pe contul său de Facebook, legat de acest moment.

te deum

A urmat apoi seara de vineri, când, începând cu orele 18.00, comunitatea elenă și-a primit invitații în sala mare a Casei de Cultură, care s-a dovedit în final a fi neîncăpătoare. Alături de grecii prezenți să se bucure de ziua lor, în sală au participat aproape toate personalitățile orașului, indiferent că ne referim la politicieni sau oameni de cultură. Au fost trei ore de muzică și dans însoțite pe tot parcursul de aplauzele celor din sală. Un spectacol apreciat de toți ce prezenți, cea mai bună dovadă fiind faptul că la capătul celor trei ore, sala nu se golise.

A doua zi de spectacole a început cu un tur al caselor grecești din oraș. Turul a cuprins Teatrul Tranulis – Fantasio, Casa Evanghelou Rousou, Hotel Grand, Casa Constantinidi, Casa Zafirios Kyriakou, Casa Hector Serafidis, Casa Aristide Karatzali, Biserica Greacă,Teatrul Elpis, Şcoala Greacă, Palatul Şutu, Casa Teodorou Rousou, Casa Hrisicos, Casa Embiricos, Casa Take Manicatide.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un nou spectacol de muzică și dans, ținut de această dată în aer liber, în Piața Ovidiu, acolo unde, în ciuda frigului de afară, câteva mii de oameni s-au adunat să se bucure de eveniment.

Urmează ziua de 28 Mai, atunci când la Constanța se va încerca dansul celui mai numeros sirtaki din lume, evenimentul urmând să intre în Cartea Recordurilor. ”Aceste două zile au fost un adevărat test și din fericire trecut cu brio. Multumim Uniunii Elene din România precum și Comunităților Elene din Prahova și Sulina pentru deschidere și bucuria pe care ne-au făcut-o acceptând invitația. Mulțumim de asemenea locuitorilor acestui minunat oraș Constanta pentru primirea minunată de care am avut parte parte, de căldura cu care au primit manifestările noastre. Așteptăm cu nerăbdare ziua de 28 Mai în care cu toții vom demonstra că acum a fost un start pentru un viitor minunat.”, a declarat Anton Antoniadis.

Sursă video: Ct100.r0, ClabooMedia.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular