Megalomania lui Nicușor Constantinescu, înlocuită la Consiliul Județean, după mulți ani, cu o echipă de oameni competenți. Doar mitocănia liberalilor a stricat atmosfera

Am trăit cu toții, timp de aproape 12 ani, dictatura lui Nicușor Constantinescu la Consiliul Județean Constanța. A fost nevoie de intervenția DNA pentru a stopa jaful și abuzurile petrecute în interiorul acestei instituții. Odată cu alegerile ce s-au încheiat recent, la cârma CJC s-a așezat o echipă de oameni mai mult decât competenți și pregătiți să ducă lucrurile pe un făgaș normal. Alianța PSD-PMP-ALDE a așezat în funcțiile de conducere trei oameni care, au dovedit și în trecut că dețin expertiza necesară în management și administrație.

Horia Țuțuianu, un președinte tânăr care se recomandă prin seriozitate

PSD-istul Horia Țuțuianu a fost ales să dețină funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.  Are 40 de ani și spune despre el că este recomandat de seriozitate și de puterea de muncă. A condus până acum societăți de renume precum Euxin S.A. sau Neptun Olimp S.A, fără a exista suspiciuni legate de modul în care și-a făcut datoria. Probabil acesta este și motivul pentru care Felix Stroe a avut încredere să-i dea pe mână o instituție atât de importantă.

Claudiu Palaz, specialistul în administrație de care echipa CJC are nevoie

Claudiu Palaz a fost, fără doar și poate, cel mai bun prefect pe care l-a avut Constanța în istoria ei. S-a luptat cu magazinele de vise, cu primarii corupți iar meciurile sale dure cu Nicușor Constantinescu sunt încă vii în memoria colectivă. În noua echipă de conducere a Consiliului Județean, ocupă funcția de vicepreședinte, dar trebuie să recunoaștem, fiind un specialist desăvârșit în administrație, colegii săi vor trebuie să asculte și să învețe de la el. Claudiu Palaz este și un specialist în campaniile de imagine, așa că să nu mire pe nimeni, dacă în următorii patru ani vom urmări un vicepreședinte de CJC omniprezent în comunele din județ, acolo unde va face ordine în haosul lăsat de Nicușor.

Daniel Learciu, mai puțin cunoscut, dar un priceput în ale administrației

Daniel Learciu nu este un nume cunoscut opiniei publice. Al doilea vicepreședinte al CJC, nominalizat din partea ALDE, are totuși trecut în CV, conducerea unor instituții precum Casa Județeană de Asigurări de Sănătate dar și Oficiul Judeţean de Plăţi pentru  Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, soția lui este Sabina Learciu, directorul general al Mamaia S.A.

Mitocănia reprezentanților PNL a stricat ședința

Ședința de învestire a noii echipe a fost stricată doar de reprezentații PNL, care, lipsiți de șansa unei majorități necesare pentru a pune probleme, au reușit să se facă doar de râs. Scandalul a venit din partea tânărului Radu Matei, care după ce a eșuat în mandatul de consilier local, a fost mutat de conducerea liberal pe un scaun călduț de consilier județean, cel mai probabil pentru a nu-l supăra pe tatăl său, mult mai cunoscutul Constantin Matei, un sponsor important al partidului. Alături de el, afinul șefului liberal, Robert Boroianu, recomandat și el mai degrabă de afacerile cu familia Dragomir, decât de alte calități. E, aceștia doi, erijați acum, naiba știe de ce, în liderii liberalilor, au încercat să-i pună probleme de administrație tocmai lui Claudiu Palaz, care i-a pus la punct în două secunde și trei mișcări, explicându-le pe litera de lege, de ce avea dreptate la fiecare paragraf propus. Văzându-se astfel învinși pe un teren pe care era foarte clar că nu se descurcă, liberalii au trecut la amenițările și mitocănia care-I caracterizează de ceva vreme încoace. ”Ați început foarte cu stângul, domnule Palaz, veți vedea ce veți păți”, au fost cuvintele cu care liberalii au încheiat ședința, culmea, imediat după ce noua echipă de conducere a acceptat să amâne constituirea comisiilor de specialitate, pentru că liberalii erau complet nepregătiți și nu știau pe cine doresc în structura lor.

Rămâne de văzut ce va urma. Teoretic, noua echipă a CJC promite mult și ar trebui să ne așteptăm la realizări interesante în favoarea județului Constanța. Din partea liberalilor va fi, probabil, mult circ, dar trebuie să și râdem, nu-i așa?

 

Similar Articles

Comments

  1. :))))conasu cristinel dragomir si toate rubedeniile lui ce pozitii vor mai ocupa??????? Tare sunt curios verii verisoarele finii cuscrii unde vor mai atarna :)))))) mi as dorii o primarie si un cjc competent nu plin de rude si prieteni… nu am o problema cu rubedeniile angajate am o problema cu competenta lor… au o diploma de facultate si atat… nu stiu a merge drept pe strada si nici funda la sireturi si sunt angajati ai cjc/primarie/prefectura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular