RAJA Constanța nu a fost implicată în poluarea din Faleză Nord

Ca urmare a informațiilor apărute în presă, potrivit cărora în mare au fost deversate ape uzate menajere prin conducta pluvială aparținând S.C. RAJA S.A., facem următoarele precizări:

În data de 29 septembrie 2016, S.C. RAJA S.A. a fost informată că, în zona plajei Faleză Nord din Constanța, apa mării este poluată cu dejecții care emană un miros persistent. Mai multe echipe ale societății s-au deplasat aseară la fața locului, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, au efectuat verificări și au prelevat probe din apa mării, în vederea determinării cauzei probabile care a generat această situație.

În cursul zilei de astăzi, 30 septembrie 2016, au fost reluate verificările impreuna cu inspectorii Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Specificăm că S.C. RAJA S.A. nu deţine ȋn zonă nici o intalaţie de evacuare a apelor uzate, ci doar o o conductă de evacuare pentru  ape pluviale cu diametrul de 600 mm. Aceasta a fost controlată minuțios, constatându-se că nu prezintă acumulări de apă, fapt confirmat și de reprezentaii celor două instituții.

În urma analizelor preliminare, s-a stabilit că ar putea fi vorba despre o poluare accidentală cu ape uzate, creată cel mai probabil de o ambarcațiune sau o vidanjă a unei societați comerciale care asigură vidanjarea imobilelor fără sistem de canalizare. Aceasta a determinat dezvoltarea unei mase de alge marine, colectate de curenți în golful creat în urma reabilitării plajelor, care au intrat în putrefacție.

Având în vedere implicarea socială de care S.C. RAJA S.A. a dat dovadă de-a lungul timpului, compania și-a asumat sarcina de a îndepărta vegetația marină aflată în descompunere, la momentul actual acțiunea de igienizare fiind aproape finalizată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular