Refugiații din Constanța au vizitat Delfinariul și Microrezervația

Peste 30 de persoane beneficiare a unei forme de protecție internațională, adulți și copii, au vizitat duminică 30 octombrie, Delfinariul din Constanța. Ei provin din Siria și Yemen, și este pentru prima dată când au văzut delfinii. După ce au urmărit reprezentația delfinilor, refugiații au vizitat Microrezervația.

”Mă bucur mult că putem vizita delfinii. Natura ne liniștește, e ca o revenire la normalitate. Aici găsim pacea de care avem nevoie!” a declarat A.S., refugiat din Siria, venit cu familia sa acum 4 luni.

În prezent se află aproximativ 300 refugiați în Regiunea de dezvoltare Sud-Est, dintre care aproximativ 100 în județul Constanța.

Inițiativa aparține Centrului pentru Resurse Civice și Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, în cadrul unui parteneriat care își propune să contribuie la integrarea în comunitate a refugiaților și migranților, în cadrul proiectului ”INTEGRARE+”.

Prin proiectul „INTEGRARE+”, Centrul pentru Resurse Civice acordă asistență și servicii de integrare și intenționează să îmbunătăţească situaţia migranților, care reprezintă categorii de persoane cu multe probleme din punct de vedere social. Printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă migranții se numără necunoaşterea obiceiurilor şi a limbii române, accesul greoi pe piața muncii, lipsa oportunităţilor de petrecere a timpului liber, posibilități mai reduse de a accesa sistemul de sănătate și sistemul educațional.

Centrul pentru Resurse Civice s-a înființat în 2006 ca o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, ce are drept scop sprijinirea, promovarea şi dezvoltarea conştiinţei şi iniţiativei civice, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional. Din 2010, Centrul pentru Resurse Civice operează un centru de informare și consiliere pentru migranți, asistând peste 2.000 de persoane prin orientare culturală, cursuri de formare profesională și limbă română, consiliere juridică, psihologică și asistență materială pentru cei aflați în dificultate.

Proiectul „INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2”, este finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Beneficiarul proiectului este fundația World Vision România, iar cei doi parteneri sunt Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare și Asociația Centrul pentru Resurse Civice.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular