Cum își bate joc Banca Transilvania de clienții săi

În vara acestui an, dorind să investim în proiectul Constanta.ro, am decis să cerem un credit de 6000 de euro de la Banca Transilvania. Pentru ca riscul să fie cât mai bine pentru creditor, ne-am angajat ca această sumă să fie restituită cu dobânzile aferente în doi ani de zile.

Cu toate că firma pe care am dorit s-o credităm are un profit considerabil la finalul anului contabil trecut, încă de la discuția preliminară directorul agenției a strâmbat din nas, pentru că SRL-ul are doar un an de activitate. I-am explicat că pe site scrie că se poate, dacă în acel an ți-ai desfășurat întreaga activitate prin conturile băncii lor și a acceptat într-un final spunând că ne va da dânsa ”derogare”. Norocoși, ce să zicem.

Au urmat apoi documentele. A trebuit să prezentăm toate documentele de pe pământ.

Și, într-un final, după ce am reușit să satisfacem pretențiile băncii, telefonul a venit. ”S-a rezolvat domnule, vă putem da 27.000 de lei, pentru doi ani iar dacă doriți să mărim suma, discutăm. Mai trebuie însă niște documente. Doar că noi intrăm în renovare cu agenția până în septembrie. Vă grăbiți? Vă trimit la cineva la sediul central”. Nu, nu ne grăbeam, așa că am decis să așteptăm până în septembrie. În ziua în care agenția s-a redeschis ne-am prezentat cu documentele la biroul doamnei, acolo unde răspunsul acesteia a schimbat complet ce știam.

”Bun, acum urmează să vedem dacă vă aprobăm dosarul. Nu, n-am spus că s-a rezolvat, am spus doar că sunteți eligibil, dar stați liniștit, veți primi banii”.

Și am stat liniștit, așteptând banii. De primit am primit un alt telefon. ”Mai e o cerere de completat, v-așteptăm dimineață”.

Ultima cerere, un formular cu multe întrebări. Printre ele una care suna cam așa: ”sunteți într-un grup de firme sau o asociere”? Nu, nu sunt.

”Bun, în câteva săptămâni veți primi suma cerută”. Doar că … din nou telefon. ”Ați spus că nu sunteți într-un grup de firme. Sunteți, aveți o firmă mai veche care are niște datorii la stat. Nu vă putem da credit. La revedere”.

Și uite așa s-a spulberat mitul băncii care ajută întreprinzătorii, care sprijină IMM-urile, care-ți dă credit în câteva minute, etc. O bătaie de joc generală de care sperăm să n-aveți parte prea curând.

Care a fost experiența dumneavoastră cu Banca Transilvania? Lăsați-ne un mesaj, suntem curioși.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular