PNTCD în degringoladă. Țapliuc a plecat la alt partid, Chesoi face un apel la țărăniști să strângă rândurile pentru a salva partidul

Ceea ce mai rămăsese din partidul istoric al țărăniștilor pare să fie făcut fărâme în aceste zile. Simțind că pierde firava conducere pe care a deținut-o în ultimii ani mai mult prin intermediul proceselor existente pe rol decât prin votul membrilor, Aurelian Pavelescu și-a îndemnat oamenii să plece din partid și să candideze pe listele Alianței Noastre România, alături de Marian Munteanu. Un ultim cui în sicriul PNȚCD pe care îl bate actualul președinte.

Desigur, liderul actual al țărăniștilor a avut înțelepciunea să nu candideze din partea altui partid, știut fiind faptul că ar fi trebuit să demisioneze din PNȚCD. Nu aceeași situație se întâmplă și la Constanța, acolo unde Adrian Țapliuc a părăsit organizația pe care o conducea, pentru a candida la Parlament. Cel mai probabil Țapliuc se gândește că după eșecul din alegeri va reveni între țărăniști fără ca nimic să se fi întâmplat.

Am încercat să luăm legătura cu domnul Țapliuc, pentru a înțelege de ce în urmă cu puțin timp susținea cu voce tare că nu va candida, doar pentru a se răzgândi. De asemenea, am dorit să înțelegem cine e în acest moment președintele PNȚCD Constanța. Domnul Țapliuc nu a dorit însă să discute despre acest subiect.

L-am găsit însă pe reprezentantul taberei adverse lui Pavelescu și Țapliuc, un politician care, în ciuda ofertelor venite din partea tuturor partidelor mari, a preferat să candideze independent, doar pentru a nu trăda crezul său țărănist. Este vorba, desigur de Tudorel Chesoi, care ne-a asigurat că nu stă degeaba, că urmărește situația PNȚCD și că în curând speră să adune alături de el toți țărăniștii adevărați, pentru a reînvia partidul.

”Din punctul meu de vedere, Țapliuc candidează doar pentru a-l sprijini încă o dată, necondiționat, pe Aurelian Pavelescu. Dacă el crede că va câștiga un loc în Parlament, dă dovadă de naivitate, de lipsă de fler politic. E păcat că există oameni ca el care fac jocul lui Pavelescu, un traseist care a trecut prin cinci partide. Este poate încă o dovadă că în acest moment, PNȚCD trăiește o adevărată criză de personalități, de oameni valoroși. Sunt nemulțumit și mă doare și ca mine sunt foarte mulți oameni cu care discut zilnic. Mulți dintre noi am crezut la început în acest Pavelescu, dar ne-am dat seama pe parcurs că nu are gânduri bune pentru partid. Am încercat prin diverse procese pe care le-am dus împotriva lui să îl îndepărtăm din fruntea partidului, dar în mod ciudat, câștiga mereu la Tribunalul București. Să știți că nu stăm degeaba, noi cei care iubim acest partid. Strângem rândurile și sper ca în curând să putem construi un PNȚCD format din actuali și foști demintari ai partidului, din oameni valoroși, din voci puternice. Le vom arăta lui Pavelescu și ai lui cum trebuie dusă istoria PNȚCD mai departe. La Constanța voi convoca un comitet județean pentru a discuta situația organizației și sper să hotărâm împreună, cu toții să nu lăsăm voturile țărăniste pe mâna unor intruși. Eu am candidat independent, tocmai pentru că voturile oamenilor care cred în partidul nostru nu merită plimbate pe la diverse partide și, deși am pierdut în mod destul de ciudat, am fost votat de mai mulți oameni decât a fost votat PNTCD-ul lui Țapliuc. Trebuie să convocăm un comitet județean și să stabilim dacă ne dorim să susținem valorile adevărate în care noi țărăniștii credem, pentru că e clar că în prezent se încearcă distrugerea ultimelor fărâme de țărănism rămase în viață”, ne-a declarat Tudorel Chesoi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular