Elevi ai Școlii ”Gheorghe Țițeica”, în vizită la câteva familii nevoiașe din Murfatlar și Siminoc. ”O, Doamne ! Asta este o minune din cer !”

Acestea au fost cuvintele simple ale unei tinere mame din Siminoc atunci când în curtea fostului IAS, unde locuiește în prezent, au poposit câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, cu mâinile încărcate de sacoșe în care se aflau tot felul de alimente…

Vineri, 18 noiembrie a.c., în cadrul campaniei organizate de Strategia Națională de Acțiune Comunitară și intitulate ”Săptămâna fructelor și a legumelor donate”, 25 de familii nevoiașe din Murfatlar și Siminoc au fost vizitate de elevi din clasele a VIII-a A și B ale Școlii ”Gheorghe Țițeica”, alături de coordonatorul activității, prof. Georgeta Buzgaru. Aceștia au fost mesagerii întregii instituții, deoarece activitatea de colectare de fructe și de legume, dar și de alte alimente greu perisabile, a implicat de fapt toți școlarii. S-au strâns, prin bunăvoința familiilor elevilor de la ”Gheorghe Țițeica”, 180 kg de legume, 250 kg de fructe, dar și conserve, paste făinoase, ulei, zahă, făină, orez, mălai, dulciuri. Familiile nevoiașe vizitate au fost luate prin surprindere, acestea nefiind anunțate de ceea ce li se pregătea. În prag de sărbători, orice mână întinsă este binevenită, iar zâmbetul de pe buzele celor mici și răsuflarea de ușurare de pe chipul mamelor care zilnic se întreabă, poate, ce vor pregăti de mâncare, sunt neprețuite.

Georgeta Buzgaru, profesoara de religie care an de an reușește să mobilizeze comunitatea Școlii ”Gheorghe Țițeica” și să o implice în diferite activități de voluntariat, a declarat : ”Nimic nu este prea greu atunci când dorești să dai o mână de ajutor aproapelui tău aflat în nevoie… Încercăm să îi educăm pe elevii noștri în spiritul civismului, al dorinței de a fi mereu empatici cu nevoile celor mai puțin norocoși. Bucuria de a dărui, de a fi aproape de cei care suferă reprezintă una dintre lecțiile pe care oricine trebuie să o învețe cât se poate de devreme în viață.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular