Interviu. Liviu Tit Brăiloiu: ”Viitorul românilor este aici, la ei acasă”

Partidul Social Democrat a prezentat un program amplu cu soluții pentru fiecare domeniu în parte. Dacă PSD va intra la guvernare, ce rezultat pe termen scurt asteptați în urma aplicării acestui set de măsuri?

Cred în nevoia unui program comun, a unui program puternic, așa cum este programul de guvernare al  Partidului Social Democrat. Noi spunem fiecărui român: crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică, în regiune şi în Uniunea Europeană.

O cercetare de piață recentă arată că o treime dintre români spun că în 2016 nu au reușit să economisească iar alți peste jumătate de million trăiesc în așa numite ghetouri urbane. Ce a cauzat această involuție?

Din păcate, ultimul an a fost unul pierdut din perspectiva ridicării nivelului de trai al românilor. Guvernul Zero, incompetent şi lipsit de experienţă, a fost un eşec: Zero fonduri europene atrase, recolte pierdute pentru că fermierii au primit subvenţiile cu 8 luni întârziere iar preţul medicamentelor a rămas ridicat pentru ca marile companii farmaceutice să beneficieze de asta. În loc să ducă creşterea economică în buzunarele românilor, guvernul Cioloş a dus-o în buzunarele marilor companii străine, care au primit ajutor de la stat şi contracte. Cu toate acestea, multe dintre aceste companii continuă să îşi plătească angajaţii cu salariul minim. Un nou guvern de tehnocraţi după alegeri ar însemna patru ani pierduţi pentru România.

Care este mesajul pe care doriți să îl transmiteți electoratului în perspectiva alegerilor din 11 decembrie?

Țara nostră are o şansă mare să devină un membru prosper al Uniunii Europene, o ţară în care fiecare familie să trăiască „visul european” aici, acasă. Avem un potenţial uriaş de a dezvolta economia în zona de IT, în agricultură, în industria manufacturieră, în industria auto sau alimentară. Cu toate acestea, pentru mulţi români această perspectivă este încă îndepărtată. Sunt regiuni în care sărăcia sau accesul nemulţumitor la educaţie şi sănătate fac ca viaţa românilor să fie o luptă. Prea mulţi români încă trăiesc de pe o zi pe alta, pentru că nu le ajunge salariul. Românii merită mai mult iar eu cred în România!

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular