Metoda ”Accidentul” încercată din nou la Constanța

La data de 09.01.2016, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 82 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 14.30, a fost sunat pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind procuror și i-a spus că fiul lui, aflat în străinătate, a provocat un accident. 

Persoana necunoscută i-a mai spus bătrânului că îl poate ajuta în rezolvarea situației în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Bătrânul a sistat convorbirea prin închiderea telefonului.

În cauză polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorului.

 RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

         Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular