Școala ”Gheorghe Țițeica” își face armată de … oameni de zăpadă

Animați de spiritul vacanței și de bucuria de a putea, în sfârșit, să plutească și la Constanța într-un ocean de ninsoare, elevii clasei pregătitoare C a Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” au realizat vineri, 13  ianuarie, în Piața Ovidiu, un minipluton  de oameni de zăpadă. Adela Marin, profesoara coordonatoare a acestei activități, spunea: ”Am aflat cu interes că s-a constituit o armată de oameni de zăpadă pe faleza Cazionoului. Ideea mi s-a părut interesantă și m-am gândit să mobilizez elevii și părinții clasei la care sunt învățătoare pentru a realiza și noi omuleți care să se alăture, metaforic, celor deja creați. Contează veselia, dorința ca micuții mei elevi să facă ceva împreună cu părinții lor și bucuria de a fi împreună în aceste ultime zile de vacanță!”

Activitatea a reunit peste 25 de elevi și tot atâția părinți care, preț de două ore, au lucrat pentru ca omulețul lor să fie cel mai original și cel mai amuzant. S-au folosit tehnici și accesorii variate. Am remarcat un om făcut din bulgări mici de zăpadă puși unul lângă altul, ca și unul foarte patriot care era accesorizat cu o eșarfă tricoloră. La finalul întâlnirii, copiii se puteau confunda cu micile lor creații. Centrul istoric al Constanței a fost invadat de culori, de zâmbete, de freamăt, încântând trecătorii și aducând surâsuri pe fețele tuturor.

Pentru a încheia activitatea într-un mod care să constituie o amintire de neuitat, elevii au fost răsfățați cu un tort în formă de … om de zăpadă, evident, pe care erau scrise trei cuvinte: ”Oameni, zăpadă, iubire!”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular