Elevi de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, parteneri ai actorilor de la TNOB ”Oleg Danovski”

Între Școala Gimnazială  nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” a fost încheiat săptămâna trecută un parteneriat interesant, prin care cele două instituții colaborează în vederea montării unor spectacole pentru copii. Este de apreciat intenția TNOB de a promova arta și cultura în rândul copiilor și al adolescenților, într-un efort educativ discret, calitativ și temeinic, în același timp.

Parteneriatul a debutat joi,  23 februarie 2017, când 12 elevi au participat la spectacolul ”Căsuța  poveștilor”, montat de Gabriela Dobre. Alături de artiști consacrați precum Cristian Parmac, Maria Cernat, Silvia Simionescu, Adi Pârlea, au urcat amatorii aspiranți la celebritate:  Iris Dracoman, Maria Tudor, Ileana Alesia Stan, Ruxandra Barbu, Iarina Bucovală, Bianca Costea, Alexandru Alexe, Andrei Alexandru, Anamaria Cutov, Rareș Gospodin, Ștefan Văcaru, Angelica Bulumete.

Prestația micilor amatori a fost apreciată atât de artiștii teatrului, care s-au arătat interesați de realizarea unor colaborări viitoare, cât și de public, sala fiind arhiplină. Elevii deveniți artiști pentru o o oră și jumătate au simțit emoția scenei, s-au lăsat captați de luminile reflectoarelor și au încercat să ofere măsura talentului și a pasiunii lor printr-un joc inedit, conform indicațiilor regizorale pe care le primiseră cu autoritate de la Gabriela Dobre, într-o viziune scenică originală, care a adus zâmbetul pe buzele spectatorilor. Marinica Târziu, profesoara reprezentantă a Școlii ”Gheorghe Țițeica” în acest parteneriat instituțional,  a declarat: ”Să prelungim educația dincolo de porțile școlii este un deziderat pentru care suntem dispuși să facem eforturi constante, deoarece numai așa avem certitudinea că timpul de calitate petrecut în școală se continuă cu timp de calitate petrecut în afara ei.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular