Primul eveniment al ANULUI OVIDIU la Constanţa. Programul complet de weekend

Evenimentul care deschide celebrarea la Constanţa a ANULUI OVIDIU va avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, duminică, 19 martie, cu o zi înainte de data naşterii poetului Publius Ovidius Naso.

Aşa cum am anunţat în comunicatul de presă anterior, spectacolul lectură „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”, de Viorel Savin marchează împlinirea, în 2017, a celor 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, poetul exilat la Tomis. 

Duminică, 19 martie: „BUCURIA DE A FI ÎNDURERAT LA TOMIS”, de dramaturgul contemporan Viorel Savin este un spectacol – lectură în regia artistului Liviu Manolache. Tot el a gândit coloana sonoră a montării, iar distribuţia va fi alcătuită din: Iulian Enache, în rolul lui Ovidiu, Laura Crăciun, Marian Adochiţei, Alina Manţu, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andu Axente, Ionuţ Alexandru, Andrei Cantaragiu, Cosmin Mihale, Roman Florentin şi Alexandru Iacov.

Reprezentaţia de la ora 19.00 va fi vizionată şi de autor şi va fi precedată, la ora 17.00, de lansarea romanului său ,,Cinesunta – fata cu trecutul amputat” (Ed. Junimea, Iași, 2016).

Dar weekend-ul teatral începe vineri, aşa cum v-am obişnuit de la începutul acestui an.

„Jurnal de România. Constanţa” este spectacolul pe care îl veţi putea vedea vineri, 17 martie, de la ora 19. Pe scenă vor urca şase actriţe care îşi vor interpreta propriile vieţi, aşa cum se desfăşoară ele în oraşul Constanţa şi în teatru, în şase monologuri intense şi emoţionante. Alina Manțu, Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Lana Moscaliuc, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian sunt vocile pe care regizoarea Carmen Lidia Vidu le-a armonizat într-o dramă documentară fără precedent în teatrul constănţean. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19, admiratorii decanei de vârstă a TSC, Ileana Ploscaru, vor avea prilejul să o vadă în cel mai recent rol al său, din piesa „Bătrâna şi hoţul”, de Viorel Savin. Spectatorilor li se va alătura şi dramaturgul care va veni la Constanţa atât pentru această montare, cât şi pentru premiera de duminică. „Bătrâna şi hoţul” este pentru a doua oară pe scena constănţeană, de această dată în regia lui Iulian Enache. Partenerul Ilenei Ploscaru este actorul Dan Cojocaru, iar în roluri episodice mai apar Alina Manţu şi Alexandru Medveghi.

Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica originală este compusă de Adrian Mihai.

Schimbul savuros de replici dintre bătrână şi hoţ prilejuieşte o profundă meditaţie asupra artei şi artiştilor, pe care publicul a receptat-o cu emoţie şi entuziasm.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular