În criză de imagine, Făgădău lansează o nouă fumigenă. Se organizează un fel de UNTOLD

Mare conferință de presă, mare, vineri după-amiaza, la Primăria Constanța. Jurnaliștii constănțeni s-au călcat efectiv în picioare în sala de ședințe a instituției, mult prea mică pentru a face față reprezentanților presei, care au spus da, fără să știe exact pentru ce au fost chemați.

Un sfert de oră mai târziu, față de ora anunțată, primarul municipiului își face apariția, secondat de un grup de tineri, despre care aflăm că sunt organizatorii festivalului Untold, organizat la Cluj Napoca.

Au urmat 45 de minute în care organizatorii conferinței de presă ne-au comunicat … nimic.

Am aflat că între cele două părți există discuții pentru organizarea unui festival. Un fel de UNTOLD, dar nu UNTOLD.Primarul spune că discuțiile au început de vreo trei luni, unul dintre clujeni se scapă și spune ”discutăm de prin iulie”. Ce-au stabilit de aproape opt luni? Nimic. Doar că există dorința reciprocă și că orașul are o infrastructură generoasă(?!).  S-ar dori un festival cu marea în spate, dar e greu.

Clujenii, cu bun simț așa cum îi știm, refuză să răspundă la întrebări care i-ar trimite spre detalii concrete. Pentru că știu și ei că nu le au. Va fi un festival, cu muzică românească și nu numai și cu un specific gândit pentru zona în care ne aflăm. Nu știm când va avea loc. Dacă discuțiile au început în iulie și încă nu s-au concretizat, greu de crezut că festivalul se va întâmpla în această vară.

Întrebat dacă a văzut vreodată un carnaval organizat de Mazăre, Bogdan Buta, creierul din spatele Untold spune că nu. Așadar nu știe la ce se înhamă, nu prea cunoaște specificul local, vine din tărâmul bunului simț Cluj și se înhamă la un festival gândit pe specificul local, alături de un primar cunoscut pentru că începe dar nu termină.

Apropos, domnule Făgădău, înțelegem criza de imagine prin care treceți și nevoia disperată de a arunca pe piață fumigene, într-un moment în care Constanța pare că se dărâmă peste noi, așa că simțim nevoia să vă dăm un exemplu, dacă tot aduceți Clujul în Dobrogea: Emil Boc a refuzat să participe la conferința de presă organizată pentru a prezenta Untold. Primarul Clujului s-a prezentat la o astfel de conferință abia când totul a fost oficial și a dorit să le spună clujenilor toate măsurile organizatorice luate de instituția pe care o conduce.

Și da, Emil Boc conduce un autoturism marca Peugeot, cumpărat în leasing. Și-a vândut Dacia Solenza pentru a-l achiziționa. N-a primit de la prieteni un BMW nou.

Poate că dacă tot importați idei din Cluj, începeți cu asta, nu-i așa?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular