George Vișan: “România are capacitatea să devină un furnizor energetic  pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria.”

Domnii deputaţi George-Gabriel Vişan și Ilie Dan Barna, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 11-12 aprilie 2017, la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Tbilisi (Georgia), în organizarea Parlamentului Georgiei.

Pe ordinea de zi a reuniunii au figurat dezbaterea și aprobarea proiectului de raport și rezoluție cu tema “Dezvoltarea de noi surse de energie și energie regenerabilă în țările membe OCEMN”.

Este de menționat faptul că delegația română a contribuit la elaborarea acestui raport.

17883736_403302863384112_6551421774882317246_n

Deputatul constănțean George Vișan susține că “România are capacitatea să devină un furnizor energetic  pentru țările vecine precum Moldova, Serbia și Bulgaria. Avansul înregistrat de țara noastră în sectorul producției energiei regenerabile poziționează Romănia în topul țărilor din regiunea Mării Negre. Este important să continuăm cooperarea cu statele din regiune, care sunt în plină dezvoltare economică!”

De cealaltă parte, deputatul Dan Barna consideră că ,,modelul de dezvoltare clasic al economiei este în prezent în continuă schimbare. Energia regenerabilă a încetat să mai fie un concept teoretic, devenind o prioritate activă. Există numeroase exemple de succes în țările din regiunea noastră iar rolul Comisiei  economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN este tocmai acela de a deveni o platforma de bune practici pentru țările din regiune. Dincolo de interesele concurente exista o zonă de preocupări comune importante. Dezvoltarea întregii regiuni este premisa succesului fiecăruia și una din rațiunile de existență ale ACPMN”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular