”Vine un mare investitor și va construi peste 10.000 de apartamente”, spunea primarul Decebal Făgădău, acum câteva luni, încercând să acrediteze ideea că astfel, orașul în care trăim, se dovedește unul interesant pentru marii afaceriști. Din acel moment, orașul s-a umplut de panouri pe care poți vedea sigla Maurer, invitându-te să achiziționezi o locuință. Spoturile tv și radio abundă în detalii despre calitatea nemaipomenită a acestor apartamente.
În realitate, apartamentele construite de celebrul grup de firme Maurer, lasă mult de dorit. Și nu doar ele.
Începem prin a vă spune că, din dorința de a testa profesionalismul echipei Maurer Imobiliare, în urmă cu mai bine de o lună, ne-am programat pentru a afla detalii despre achiziționarea unei locuințe în complexul Maurer Residence. Ni s-a cerut numărul de telefon și acolo s-a terminat totul. Nimeni nu ne-a mai contactat vreodată.
Apoi, pentru o mai bună înțelegere a situației, am verificat situația proprietarilor de apartamente deja construite în alte orașe ale țării. Surpriza a fost una incredibilă, pentru că am descoperit că apartamentele prezintă probleme grave, încă din prima perioadă în care sunt construite și predate cumpărătorilor.
Proprietarii apartamentelor construite de compania Maurer în Brașov au primit apartamentele cu mari întârzieri, motivele invocate de constructori fiind din cele mai diverse. Problema cea mai mare n-a fost însă neapărat întârzierea, cât faptul că la scurt timp după predare, apartamentele au început să prezinte probleme la care proaspăt cumpărătorii nu se așteptau.
Una dintre tinerele care au cumpărat recent un apartament de la Maurer Imobiliare, în Brașov, a așteptat timp de doi ani pentru a-și primi noua locuință. Din nefericire, confruntată cu o gramadă de probleme în noua locuință, spune că dacă ar fi știut, acum n-ar mai fi făcut aceeași alegere.
Lavinia Crăciun a filmat crăpăturile apărute în pereții locuinței, pe mari dimensiuni, întrebându-se ironic dacă în Brașov a fost cumva cutremur. De asemenea, ea spune că aceste crăpături nu sunt singurele probleme cu care s-a confruntat. Din conversația fetei, reiese că nu e singura care s-a confruntat cu asemenea probleme.
De asemenea, un alt proprietar povestește mirat că i s-a stricat instalația electrică și că specialiștii aduși de reprezentanții Maurer au fost atât de pricepuți încât au montat întrerupătoarele invers.
Să nu credeți că problemele se limitează doar la aceste detalii. Presa brașoveană sesiza încă din iarna anului trecut, calvarul prin care au trecut clienții celor de la complexul Maurer Avantgarden din Brașov.
De Crăciun și Revelion, oamenii au stat cu mopul în brațe, să șteargă condensul care curgea șiroaie de pe geamurile termopan, scria site-ul newsbv.ro în articolul numit ”Calvar tradiţional de Crăciun şi Anul Nou în Avantgarden”. Accesând acest articol, găsiți detalii despre drama cu care s-au confruntat în mijlocul iernii niște cumpărători de bună credință, care au fost convinși că vor cumpăra ”calitatea germană” oferită de Maurer.
Aceasta este însă doar prima parte a poveștii. În episodul următor vom detalia problemele penale cu care se confruntă investitorul preferat al primarului Decebal Făgădău dar și modul în care a fost favorizat în tot ceea ce a întreprins, de către Primăria Constanța, ca niciun alt investitor sosit pe plaiurile dobrogene. Vom reveni.
[…] Părerea noastră este că o investiție ca a Maurer este binevenită. Asta trebuie să facă investitorii: să extindă orașul, să construiască blocuri înconjurate de spații verzi, aerisite, nu să aglomereze și mai mult centrul orașului, sufocat deja de imobile. Ba chiar, mărturisesc, dacă aș fi avut resurse financiare, m-aș fi gândit să-mi cumpăr un apartament acolo, la un preț corect. Despre cât de bine sunt construite blocuri sau nu, nu am discutat încă, au făcut-o alții. Iată ce scrie, de exemplu, Constanța.ro: De ce e bine să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un apartament de la Maurer Imobil… […]