Ovidius in Love – ultimele două reprezentaţii gratuite

Teatrul de Stat îşi încheie spectacolele din acest an cu ultimele două reprezentaţii gratuite ale piesei „Ovidius in Love”, regizat şi dramatizat deAlexander Hausvater după un roman de Marin Mincu. Prima reprezentaţie a fost devansată, din cauza doliului naţional pentru funeraliile M.S. Mihai I, şi va fi marţi, 12 decembrie, de la ora 19.00, iar ultima este programatăduminică, 17 decembrie, de la aceeaşi oră.

Toate cele cinci reprezentaţii de până acum s-au bucurat de un mare succes, publicul a umplut sala din Bulevardul Ferdinand 11 şi a fost din ce în ce mai entuziast, aplaudând minute în şir performanţa extraordinară a actorilor.

Distribuţia este alcătuită din: Constantin Florescu, Georgiana Mazilescu, Mara Opriș, Marian Adochiței, Georgiana Rusu, Cristi Osoloș, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț, Laura Crăciun, Alina Manțu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Maria Teișanu, Norbert Boda, Robert Danci, Diana Vieriu, Diana Orezeanu, Iulia Mihalcea, Cristina Munteanu, Ionuț Rusu, Alexandru Medveghi, Teodor Marcu, Alexandru Iacov, Răzvan Radu.

Scenografia este realizată de Maria Miu, muzica este compusă deMircea Kiraly, coregrafia este concepută de Lóránt András, iar light design-ul, de Lucian Moga. Asistent de regie, Maria Lupu.

Reprezentaţiile din weekend-ul care tocmai s-a încheiat au fost filmate de o echipă a Televiziunii Române, partener media în proiectul nostru, finanţat de Primăria Constanţa, iar imaginile vor intra în procesul de producţie urmând ca spectacolul „Ovidius in Love” să fie difuzat pe postul naţional public de televiziune la o dată pe care o vom anunţa ulterior.

Documentarul CONSTANŢA ŞAIZECIŞICINCI – prezentat la Roma de TVR

Parteneriatul cu TVR în cadrul proiectului „Ovidius in Love” nu este prima colaborare de acest fel, precedenta fiind prilejuită de aniversarea Teatrului de Stat Constanţa, din noiembrie 2016, care a avut ca rezultat filmul documentar regizat de Tudor Chirilă, „CONSTANŢA ŞAIZECIŞICINCI”. De curând, documentarul a fost prezentat în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a ProCult „Zilele Filmului Românesc” (Mostra del Cinema Rumeno a Roma).

Promovat de ProEvent, împreună cu Ambasada României în Italia și Academia Română din Roma – cu sprijinul Institutului Cultural al Român –, evenimentul a avut loc la Academia Română din Roma și Casa Cinematografică, între 10 şi 12 noiembrie a.c.. Programul a cuprins șase proiecții – în limba română, cu subtitrare în limba italiană.

Descrierea filmului „CONSTANŢA ŞAIZECIŞICINCI” pentru publicul din Roma a fost următoarea: „O echipă TVR a documentat evenimentul teatrului constănţean, ce putea părea unul obişnuit în asemenea circumstanţe. Dar, intervievându-i pe numeroşii participanţi la festivităţi, atât pe oaspeţii descinşi la faţa locului cât şi pe cei ce trăiesc acolo, suişurile şi coborâşurile lăcaşului de cultură în toţi aceşti ani au căpătat, spre surprinderea tuturor, proiecţii nebănuite, nemaiîntâlnite în legătură cu alte teatre din România”.

Este de menţionat că producătorul variantei pentru TVR a spectacolului „Ovidius in Love” este tot Tudor Chirilă, care a fost, la începuturile carierei sale, regizor al teatrului constănţean. Alături de el, filmările au fost coordonate de regizorul Cornel Mihalache.

P.S. Fotografiile care fac parte din acest comunicat de presă sunt realizate de Marian Adochiței.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular