Consilierul Aurelian Dumitrașcu insistă pentru ca Primăria Năvodari să-și ceară drepturile în instanță

După cum bine știți deja, Direcția Națională Anticorupție anchetează modul în care fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, și gașca lui de consilieri locali, au înstrăinat mai multe terenuri aparținând orașului. Conform rechizitoriului, procurorii spun că prejudiciul creat a fost de 3,5 milioane de euro și au cerut actualului Consiliu Local să se constituie parte civilă în instanță. Cererea a fost refuzată în ședința de la începutul lunii septembrie.

Consilierul Aurelian Dumitrașcu revine și insistă ca reprezentanții localității să-și ceară drepturile, suma de 3.5 milioane de euro fiind extrem de utilă comunității. Iată ce spune consilierul PMP pe site-ul lui personal.

Conform rechizitoriului DNA de 143 pagini, bugetul orașului Năvodari a fost prejudiciat cu 3,5 milioane de euro. În cauză s-a deschis un proces penal iar Consiliul Local Năvodari a fost consultat de către DNA cu privire la constituirea sau neconstituirea orașului ca parte civilă la dosar.

În ședința din 4 septembrie, consilierii PSD, care sunt și majoritari în Consiliul Local Năvodari, au ales să nu susțină interesele năvodărenilor, ci au ales ca Orașul Năvodari să nu se constituite parte civilă într-un dosar de corupție în care procurorii acuză că bugetul orașului a fost prejudiciat cu peste 3,5 milioane de euro decât după ce un alt expert va evalua prejudiciul. Dacă Orașul Năvodari nu este constituit parte civilă în dosar iar instanțele de judecată hotărăsc că procurorii au dreptate, cei peste 3,5 milioane de euro nu se vor mai întoarce la bugetul local.

tribunal-orasul-navodari

Am atras atenția asupra acestui lucru înaintea ședinței, cu speranța că se vor mai răzgândi dintre consilieri, însă în zadar. Nici măcar nu au avut respect față de năvodăreni să voteze la vedere, să se știe cum au votat fiecare, ci au ales să o facă prin vot secret.

De la ședința respectivă au trecut trei luni, trei luni de zile în care conducera Primăriei nu a încheiat contract cu niciun expert judiciar care să evalueze prejudiciul Orașului Năvodari și să ne putem constitui astfel parte civilă la dosar. Dacă nu ne constituim parte civilă până la primul termen de judecată, nu vom mai putea să ne constituim ulterior iar astfel pierdem orice șansă de a recupera prejudiciul. 

Primul termen de judecată se apropie și nu mai avem timp să ne jucăm de-a expertul judiciar, tocmai de aceea am depus un Proiect de Hotărâre privind constituirea de urgență a Orașului Năvodari ca parte civilă la dosar. Dacă și ceilalți consilieri doresc binele orașului, nu văd de ce nu mi-ar susține proiectul.

proiect-de-hotarare-constituire-parte-civila proiect-de-hotarare-constituire-parte-civila-2

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular