Marian Crușoveanu iese la atac: ”Toalete pentru elevi, nu festivaluri de sute de mii de euro”

Tânărul consilier județean liberal, Marian Crușoveanu, critică proiectele aflate pe ordinea de zi a CJC, considerând că există alte priorități ce trebuie finanțate, precum condiții decente pentru copii în mediul școlar sau investițiile în infrastructură.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța de astăzi, 14 februarie a.c., au fost introduse spre aprobare, printre diverse alte proiecte, bugetele mai multor instituții locale finanțate de CJC.
Pe lista de investiții promovate de Consiliul Județean Constanța pentru instituțiile aflate în subordine am regăsit mașini de spălat în valoare de 22.000 E bucata (marca Miele fiind una exclusivistă, de lux) sau organizarea Festivalului Berii și a Festivalului Vinului Dobrogean, în valoare de 250.000 E.
Propunerea noastră, a consilierilor județeni ai Partidului Național Liberal, a fost aceea de prioritizare a finanțării altor proiecte, cu adevărat necesare și urgente pentru județul Constanța. Mă gândesc aici la proiectul „Nicio școală fără toalete” prin care propunem ca unitățile de învățământ să renunțe la vechile haznale din cauza cărora mulți copii au avut de suferit sau la promovarea unui proiect privind achiziționarea de incubatoare pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. De asemenea, Consiliul Județean Constanța ar putea demara un proiect privind întocmirea de cadastre pentru toate drumurile județene, peste 85% dintre drumurile județene neavând, la această dată, cadastru, atât de necesar pentru accesarea de fonduri europene!
Acestea sunt doar o mică parte din exemplele utilizării eficiente a fondurilor Consiliului Județean Constanța, irosite astăzi pe activități și proiecte care din păcate nu aduc niciun beneficiu concret și de durată locuitorilor județului Constanța.”, a declarat Marian Crușoveanu. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular