Elan Schwartzenberg, interviu pentru B1. Ce spune despre afacerile cu Radu Mazăre

Elan Schwartzenberg este acuzat într-un dosar de complicitate la dare de mită. Procurorii DNA îl acuză că, în 2011, l-a ajutat pe Abraham Morgenstern, administratorul unic al unei firme, să-i dea lui Mazăre, atunci primar al Constanței, 175.000 de euro, ca Mazăre să faciliteze câștigarea de către firma respectivă a unei licitații vizavi de construirea campusului social ”Henri Coandă”.

Afaceristul neagă categoric această acuzație.

”Eu fac afaceri cu frații Mazăre de la Revoluție. La un moment dat, au fost prin Brazilia, Madagascar și alte locuri și mi-au făcut propuneri de investiții. Pe două le-am acceptat. Am finanțat 30 de hectare de plajă în Brazilia, proprietatea mea, și am acceptat achiziția și construcția resortului din Madagascar. Ei au un mic procent în ambele pentru că le-au identificat și se ocupă de managementul proprietăților.

Avi Morgenstern a lucrat în mai multe firme israeliene. Avea probleme cu limba română și de timiditate și voia să-și securizeze viitorul în care ar fi fost, la un moment dat, concediat din aceste firme de infrastructură. El a vrut să-și facă o firmă cu mine. Eu i-am găsit carieră de piatră în Serbia, carieră de piatră în România, i-am dat un teren în Pipera și i-am făcut consultanță în Kazahstan.

175 000 de euro am trimis fraților Mazăre în diverse tranșe, care nu aveau nicio legătură cu Avi Morgenstern. Eu în 2011 am primit poate peste un milion de euro de la Avi pentru diverse servicii prestate. Fraților Mazăre le-am dat banii în cu totul alte condiții, sume și termeni, pentru finanțarea resortului din Madagascar”, a declarat Elan Schwartzenberg, pentru B1 TV.

Acesta a mai spus că procurorii DNA i-au promis că-l scapă de probleme dacă face denunțuri împotriva lui Morgenstern, dar mai ales împotriva lui Mazăre.

Schwartzenberg a mai declarat că Mazăre se află acum pe proprietatea lui din Madagascar și-i înțelege decizia de a pleca din România.

Sursă: B1TV

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular