Tu știi ce venit încasează Felix Stroe de la RAJA S.A. Constanța?

Felix Stroe are fără îndoială marele merit că a pus pe picioare regia de apă constănțeană. La momentul în care actualul director a preluat frâiele instituției, regia se afla într-un veritabil declin, pentru că doar o parte mică dintre constănțeni obișnuia să plătească facturile, în timp ce administrația acelor vremuri nu considera necesar să inițieze vreun demers pentru a recupera sumele datorate.

”67% dintre abonați nu plăteau factura la apă. Pierderea noastră era de 83%. Erau blocuri întregi care furau apă. RAJA avea o cifră de afaceri de 730 de miliarde, acționa doar în jumătate din județul Constanța și era pe minus cu 202 miliarde. Odată s-a stins lumina și i-am spus secretarei să cheme un electrician. Iar ea mi-a spus că nu e de la noi, e de la ordinul de plată. Numai la RENEL aveam datorii de 62 de miliarde. Conturile erau blocate, iar angajații luau leafa cu sacoșa, de la casierii, în tranșe, de pe 2 pe 28 februarie. Iar aici totul era în paragină. Umblam prin curte și nu știam ce să fac. Am chemat toți avocații din județul Constanța și le-am zis: <<Vreau să lucrați cu RAJA, dar nu am bani să vă plătesc acum. Dar vă promit că veți lucra cu RAJA de-acum încolo>>. A durat vreo doi ani de zile până am reușit să îi disciplinăm și să îi convingem că pe lângă factura de telefon mobil, lumină și altele, mai trebuie să pui și factura la apă. Acum, procentul de facturi încasate este 98,2-98,4%”. povestea Felix Stroe pentru ziarul Info Sud Est, în 2015, rememorând începuturile sale ca director la RAJA.

În prezent, situația RAJA s-a schimbat complet. Regia de apă nu doar că a devenit profitabilă, dar a reușit chiar și performanța de a investi și în alte zone ale țării și chiar internațional. Felix Stroe nu mai este doar directorul RAJA, el fiind însărcinat de cțiva ani cu funcția de președinte al Asociației Române a Apei.

Pentru toate acestea, Felix Stroe încasează un salariu fabulos, pe care nu l-am fi aflat până acum, dacă nu ar fi fost nevoie ca, pentru câteva luni, directorul RAJA să dețină funcția de ministru al transporturilor.

351.904 a fost venitul anual încasat de directorul RAJA S.A. Felix Stroe. Adică 29.325 de lei, lunar. Adică 6375 euro lunar. Un salariu demn de un director de instituție, la care noi constănțenii putem doar visa.

salariu

Cum vi se pare? Merită directorul RAJA S.A. Constanța acest salariu?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular