Scupra, o nouă palmă pentru Făgădău. Ziua poetului Ovidius, uitată la Constanța, sărbătorită cu respect la Ovidiu

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, primește lovitură după lovitură de la vecinul său, George Scupra, edilul care a făcut din orașul Ovidiu un loc în care să-ți dorești să locuiești.

George Scupra a reușit să ofere identitate orașului pe care-l cârmuiește, legându-i strâns destinul de numele marelui poet antic, Ovidius Publius Nasso. Primarul din Ovidiu reușește astfel să transforme localitatea sa într-o oază de cultură, deschizând astfel calea către carte și istorie, prin evenimente dedicate poetului, dominate de bun simț și respect. Pe scurt, Scupra construiește o atmosferă culturală, lucru pe care Făgădău n-a reușit prin evenimentele stradale puse în scenă, dominate de kitsch și prost gust, culmea, finanțate cu milioane de euro.

La 20 martie se năștea poetul Ovidius. În Constanța, statuia din Piața Ovidiului zăcea tristă sub ninsoare, uitată complet de administrația locală. La Ovidiu, însă, Scupra a evidențiat exact cum trebuie ziua respectivă, printr-o serbare pusă în scenă de elevii școlii 2, care începând de ieri va purta numele ”Poet Ovidiu”.

Am asistat la o scenă de teatru, ruptă din scrierile marelui poet, pe care micuții elevi au jucat-o cu multă emoție, transmisă și celor din sală. În final, au fost ținute câteva discursuri, de către profesorii școlii, mândri că unitatea lor va purta un nume atât de important.

Primarul George Scupra a prezentat planurile culturale pe care le are, în Ovidiu. Încă o nouă palmă pentru prietenul de la Constanța, programul prezentat este unul legat strâns de faptul că suntem în anul centenarului dar și aplicat la istoria orașului Ovidiu, urmând ca locuitorii să afle în lunile ce vor urma, cum a evoluat Ovidiu în ultima sută de ani, idee pe care din păcate n-am sesizat-o nici măcar ca proiect în ograda lui Făgădău.

Poate că statuia din Piața Ovidiu ar trebui mutată în orașul Ovidiu, loc unde poetul roman primește și după 2000 de ani respectul ce i se cuvine.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular