No menu items!
No menu items!

Diferență de mentalitate. În timp ce Făgădău e disperat după ciurucuri, Scupra a renunțat pentru a da o șansă comunităților mici

Nebunia echipamentelor WI-FI în valoare de 15.000 de euro a invadat spațiul public. În linii mari, este vorba de un program european, prin care administrațiile locale se pot înscrie într-o cursă pentru a primi aceste echipamente, undeva în luna mai a acestui an. Locurile sunt limitate iar principiul e unul simplu: primul venit, primul servit. Pentru a fi eligibil, trebuie inițial să te înscrii, iar în luna mai, odată cu deschiderea programului, să depui aplicația. Dacă ești norocos și te situezi în primii 1000, ai câștigat un voucher prin care-ți poți cumpăra echipamente wi-fi de 15.000 de euro. Un fel de ”Partikip” european.

ct

Până în prezent, în programul european s-au înscris 18 localități din Constanța. În lista acestora surprinde participarea municipiului Constanța, care face un pas rușinos și lipsit de viziune. Pentru că, spunem noi, o administrație care se sprijină pe un buget de 160 de milioane de euro, nu are nevoie să caute proiecte europene de 15.000 de euro, ci unele mult mai mari și mult mai potrivite pentru o municipalitate ce se vrea de nivelul marilor orașe ale lumii. Și, în timp ce primarul Decebal Făgădău se agață, lipsit complet de viziune, de orice proiect mărunt, care să-l aducă în fața opiniei publice, primarul din orașul Ovidiu, George Scupra, arată o altfel de mentalitate, refuzând să participe la acest program, pentru a nu răpi șansa comunităților mici de a profita de el.

Observând lipsa orașului Ovidiu din lista celor înscriși în program, l-am rugat pe tânărul primar George Scupra să ne explice cum a luat această decizie. ”În fiecare zi de luni, dimineața, am o ședință cu toți șefii instituțiilor din administrația orașului Ovidiu, o ședință în care conturăm tot programul săptămânii. Într-una dintre aceste ședințe mi s-a adus la cunoștință acest program, pentru echipamente de wi-fi, în valoare de 15.000 de euro. Analizând însă modul de desfășurare, am realizat că e mai bine să lăsăm comunitățile mici să beneficieze de șansa apărută. În plus, noi am rezolvat această problemă, am amplasat puncte de wi-fi în trei dintre cele mai importante puncte ale orașului. Ne-a costat 1000 de euro. Ar fi fost absurd să ne înscriem, doar așa, de dragul de a participa, răpind astfel șansa unei comune mici de a beneficia de o sumă care chiar ar putea ajuta acea comunitate.”, ne-a declarat George Scupra.

Tindem să-i dăm dreptate tânărului primar din Ovidiu, care dovedește astfel că este stăpânul unei mentalități mult mai sănătoase, în comparație cu omologul său de la Constanța.

Încheiem, adresând o întrebare edilului Decebal Făgădău. Ținând cont de sumele enorme pe care le plătesc instituțiile din subordinea Primăriei Constanța, pentru serviciile de IT, v-ați gândit să întrebați companiile de profil în conturile cărora ajung acești bani, dacă nu vor să sponsorizeze municipalitatea cu niște echipamente de wi-fi amplasate în zonele centrale ale orașului? Credem noi că niciunul dintre marii furnizori nu ar fi refuzat colaborarea, constructivă pentru ambele părți. Pentru asta totuși, ar fi fost nevoie de nițică inițiativă, dar e mult mai ușor să stai în birou și să te agăți de tombele cu premii de 15.000 de euro.

De câte ori ați văzut Ferrari înscriindu-se la tombolă pentru a câștiga un Logan, domnule primar? Noi vrem să trăim într-un oraș Ferrari, domnule primar Logan.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular