Valentin Vrabie, despre actualul său șef, Victor Ponta, în 2015: ”UN CRIMINAL”

Valentin Vrabie a anunțat, ieri, că se înscrie în formațiunea politică înființată de Victor Ponta și Daniel Constantin. Chestionat în legătură cu motivele care l-au determinat să intre în partidul numit Pro România, Valentin Vrabie a dat o serie de argumente incoerente, fără nicio legătură cu realitatea. Cum că nu poate să ducă singur administrația din Medgidia și că are nevoie de lobby pe la capitală, legat de problemele din municipiu, cam ăsta ar fi argumentul suprem expus de edilul Vrabie. O prostie imensă, având în vedere că opțiunea de a se înscrie într-un partid abia înființat, cu foarte mici șanse de a prinde vreodată Parlamentul, nu ajută cu nimic administrația locală din Medgidia. Un singur motiv are Valentin Vrabie de a adera la un partid, oricare ar fi acesta. Are nevoie ca slugile sale din consiliul local, care nu mai au posibilitatea să candideze din partea M10, să-și găsească locurile pe lista unui partid, pentru a putea candida și în 2020, postura de independenți fiind o sinucidere sigură, din punct de vedere politic.

Evident, o aderare la un partid precum PNL sau PSD nu i-ar da voie lui Valentin Vrabie să dicteze modul în care se întâmplă lucrurile. Când însă primarul vedetă vine la partidul mic, acesta are libertatea să-și aleagă viitorii candidați la Consiliul Local și, în general, să facă lucrurile așa cum își dorește, în regiunea pe care o conduce. Totodată, partidul mic, în formare, are nevoie cu disperare de primari, de politicieni aflați la cârma administrației locale, oameni care au pârghiile necesare pentru a finanța creșterea noului partid, la nivel local. Astfel, noul născut Pro România și-l asumă pe Vrabie cu înjurăturile-i zilnice, cu al său comportament bădăran, cu toate scandalurile de imagine, iar în schimb Vrabie are toată libertatea ca la nivel local să crească organizația așa cum își dorește. Un schimb echitabil, dar care nu are nicio legătură cu binele Medgidiei ci doar cu interesele a două părți care au nevoie una de cealaltă.

Revenind, ne-am adus aminte un episod interesant. În 2014, septembrie, Valentin Vrabie, pe atunci primar al comunei Peștera,îl făcea zob pe primul ministru Victor Ponta, considerându-l vinovat pentru măsuri abuzive și haotice care au adus declin economic în Dobrogea. Cu doar două săptămâni în urmă, întregul Consiliu Local din Peștera demisionase din PSD, partid condus de același Ponta.

„Deşi atunci când a candidat din partea USL la alegerile parlamentare, actualul premier Victor Ponta a promis, în programul de guvernare, că va promova investiţiile pentru creşterea capacităţii de producţie a energiei electrice, necesară pentru securitatea energetică a ţării, perfecţionarea pieţei certificatelor verzi în vederea atragerii de capital privat în investiţiile din domeniul resurselor regenerabile, precum şi scheme de susţinere pentru producerea energiei verzi, iată că astăzi, aceste promisiuni au fost uitate. Din raţiuni profesionale am urmărit îndeaproape măsura în care cabinetul dumneavoastră a acţionat în vederea atingerii acestor strategii. Din nefericire, nu am identificat care au fost demersurile concrete întreprinse de către Guvernul României, în situaţia în care acestea chiar au existat. Realitatea demonstrează însă că, prin măsuri legislative abuzive şi incoerente aţi sufocat mediul de afaceri din domeniul eolian iar stabilizarea cadrului legislativ, administrativ şi fiscal, dar şi respectarea de către autorităţi a pachetului de măsuri legislative adoptate nu mai reprezintă decât nişte deziderate. Guvernul Ponta se joacă de-a alba neagra cu schemele de ajutor de stat, lovind în final tot în buzunarul nostru, al cetăţenilor de rând. Toate aceste măsuri, aruncate de-a valma într-o legislaţie haotică, au zdruncinat serios industria noastră de producţie a energiei curate, care cel mai probabil va riposta în instanţă.”, îi transmitea Valentin Vrabie lui Victor Ponta, cel care astăzi îi este șef de partid și reprezintă, brusc, speranța pentru o viață mai bună în Medgidia. 

Întreaga scrisoare poate fi citită printr-un simplu click pe acest rând.

În 2015, Valentin Vrabie era din nou protagonistul unui episod în care îl făcea zob pe același Victor Ponta, numindu-l, de această dată CRIMINAL. Iată declarația de atunci:

”Noile schimbări care se prefigurează pe scena politică ar trebui să reprezinte pentru dumneavoastră domnilor, un timp în care să vă întoarceţi feţele şi spre noi cetăţenii care v-am acordat încrederea şi v-am lăsat să ne reprezentaţi interesele. Poate măcar în al doisprezecelea ceas, când veţi fi puşi din nou să vă exercitaţi dreptul la vot în Camera Deputaţilor şi în Senat o veţi face cu gandul la interesul public. Jocurile de lumini şi umbre pe care le-aţi făcut până acum trebuie să înceteze! Politica românească practicată de dumneavoastră, reprezentanţii noştri, este complet deconectată de la realitatea zilnică şi de la nevoile societăţii. Dacă măsurile luate de Guvernul Ponta până acum au subminat viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin decizii pe care le pot numi criminale, atunci haideţi să dăm şansa şi altora să vină cu alternative. Vă rog în numele cetaţenilor pe care eu îi reprezint şi pe care dumneavoastră ar fi trebuit să-i reprezentaţi, să votaţi pentru caderea acestui guvern CRIMINAL. După ce prin măsuri legislative aberante, Guvernul Ponta a condamnat la moarte acest judeţ prin punerea pe fugă a investitorilor din domeniul eolian, după tăierea decontărilor acordate elevilor care fac naveta pentru a învăţa în oraşele învecinate, acum a venit şi măcelărirea bugetelor locale. Stau şi mă întreb cu groază: oare ce mai urmează???
Îmi permit să vă cer imperativ, din ipostaza umilă a unui primar de comună, ca la început de sesiune parlamentară să lăsaţi jocul de-a alba neagra şi să vă faceţi datoria pentru care aţi fost trimişi în fruntea ţării!”, spunea la acea vreme Valentin Vrabie.

Astăzi, Valentin Vrabie acceptă ca un criminal precum Victor Ponta să-i fie șef de partid. Nu putem să nu ne întrebăm, când a mințit Valentin Vrabie, atunci sau acum?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular