Cu zarurile lângă lupoaică. Poliția Locală a intervenit

În data de 18.05.2018, în intervalul orar 06.00-24.00, politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea și fluența circulației rutiere pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, menținerea curățeniei, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.
Lucrătorii instituției au aplicat 169 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 38.800 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus.
Principalele zone în care s-a actionat cu preponderență au fost următoarele : Piața Ovidiu, Penisulă, Badea Cârțan, Tomis 3, Brotăcei, Cireșica Parcul Arheologic, Inel 1 și 2, Gară, Far, Abator, CET, Griviței, Sala Sporturilor, Capitol, Tomis 2, Capela Militară, Delfinariu, Faleză Nord, Faleza Cazinoului, Poarta 1 și 2.
Cu titlu de exemplu redăm faptul că au fost aplicate 5 amenzi contravenționale în valoarea totală de 1600 lei pentru participarea la jocuri de noroc într-un grup organizat, altele decât cele autorizate, de natură să lezeze bunele moravuri, provocând indignarea cetățenilor. Mentionam ca unii dintre participanti consumau si alcool în zona „Lupa Capitolina”.
În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.
Totodată, facem mențiunea că ieri s-a derulat o acțiune tematică pentru depistarea conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar pe drumurile publice, iar cu această ocazie polițiștii locali au depistat pe Str. I L Caragiale, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța, un conducator auto care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. In acest caz s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul fără permis de conducere“ așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 335 alin.2 din Codul Penal și încadrată la categoria “Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.
Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular