Directorul Teatrului de Stat Constanța, 60 de zile de preaviz. Apoi va trebui să elibereze postul

La sfârșitul anului trecut, un scandal teribil a izbucnit la Teatrul de Stat Constanța. Mai mulți actori au sesizat președintelui Consiliului Județean gravele probleme de management ale directorului Dana Dumitrescu.

Astăzi, Horia Țuțuianu a confirmat că sunt probleme, dar a infirmat în mare parte problemele sesizate de actorii care au organizat revolta din instituție. Totuși, probleme există. Probleme grave de managament care l-au determinat pe președintele Consiliului Județean Constanța să invoce articolul 27 din contractul de managament pe care-l semnase directorul, articol prin care Dana Dumitrescu intră (unilateral) într-un preaviz de 60 de zile, moment după care la conducerea teatrului va fi impus un director interimar (din afara instituției), urmând ca apoi să fie organizat un concurs pentru angajarea unui nou director.

Dana Dumitrescu părăsește astfel conducerea teatrului, pe ușa din dos, ea având totuși varianta legală de a se întoarce pe postul ocupat anterior, acela de director artistic.

De asemenea, Dana Dumitrescu are obligația ca în următoarele 30 de zile să corecteze greșelile descoperite de comisia CJC care a analizat activitatea sa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular