Marea Neagră sau “Marea de Coca” – Partea I

Pe data de 20 martie, atunci când a fost descoperită ambarcațiunea eșuată la Tulcea, despre care se spune că transporta cocaină, în portul ucrainean Yuzhny din regiunea Odesa tocmai acosta o navă comercială la bordul căreia s-au găsit 257 kg de cocaină, la fel de pură precum cea ajunsă pe litoralul românesc.

SBU Ucraina
SBU Ucraina

Conform informațiilor oferite de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) nava transporta banane, încărcate dintr-un port al statului Ecuador. Cel mai probabil SBU fusese avertizat în legătură cu încărcătura, iar în urma controlului, printre cutiile de banane a fost descoperită și cocaina, estimată pe piața neagră la 51 milioane USD.

După cum ne amintim, cocaina descoperită la Tulcea era ambalată în saci iar aceștia asigurați cu veste de salvare. Tot în saci era și cea din Ucraina. Chiar și pachetele găsite în jurul ambarcațiunii pluteau, deoarece fuseseră ambalate special în acest scop.

Sacii cu cocaină de la Tulcea
Sacii cu cocaină de la Tulcea

În mod evident, marfa a fost aruncată de pe o navă mai mare, preluată în ambarcațiuni mici, precum cea eșuată la Tulcea, situație care explică modalitatea de ambalare (plastic și veste de salvare).

Operațiunea s-a făcut în larg, la peste 80-90 de mile marine de țărm. Așa au apărut pachete cu droguri plutind pe lângă platformele noastre marine din Marea Neagră.

Cel mai probabil, din grabă, de pe navă a fost aruncată o cantitate prea mare, șalupele chemate să o preia fiind astfel supraîncărcate. Această situație, coroborată cu vremea capricioasă a făcut ca ambarcațiunile să fie greu de guvernat și să ia apă la bord.

În mod evident s-au apropiat cu dificultate de țărm, pe timp de noapte, iar șalupa găsită la Tulcea s-a izbit de o limbă de nisip, impact în urma căruia a rezultat o gaură de apă. În disperare de cauză, barca a fost abandonată, traficanții sperând probabil ca șalupa lor să fie găsită cât mai târziu.

Va urma

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular