PNL dorește să câștige Medgidia. Motivul: ”numărul mare de votanți”. Vrabie, tot mai aproape de liberali

În campania electorală locală din 2016, Partidul Național Liberal a fost, nu doar cel mai înverșunat contracandidat al independentului Valentin Vrabie, ba chiar singura formațiune politică ce-și propunea să-l învingă pe antipoliticul venit de la Peștera. La acel moment, PSD-ul care înțelesese că nu are șanse de câștig în fața lui Vrabie, fraternizase cu acesta, alegând o campanie electorală aproape mută, fără atacuri vizibile la cel ce avea să devină primar.

Jocul mimat de PSD, în regia lui Felix Stroe, a dat roade în final, social democrații alegându-se cu funcția de viceprimar al orașului. Timp de un an și jumătate, liberalii au fost obligați să înghită în sec și să accepte o situație extrem de neplăcută. Un context în care majoritatea PSD-M10 din Consiliul Local a făcut ce-a vrut și ce n-a vrut, liberalii fiind complet ignorați, votul lor neînsemnând absolut nimic.

Șansa liberalilor a venit în momentul în care vraja dintre PSD și Vrabie s-a rupt. Situația dintre cele două tabere fiind extrem de strânsă, în Consiliul Local, liberalii au devenit, dintr-odată, deținătorii votului de aur, pentru că puteau înclina balanța în favoarea oricui doreau. Și oricui oferea mai mult, evident.

Această situație a dus, însă, la conflicte aprinse chiar în tabăra liberală, acolo unde vocea puternică a Georgianei Gheorghiu, determinată cel mai probabil și de contractele generoase cu RAJA Constanța pe care familia ei le deține în dotare, a înclinat mai mereu spre PSD și implicit împotriva primarului Valentin Vrabie.

Vă rugăm să rețineți, noi prezentăm exact faptele, așa cum s-au petrecut. Este cunoscută și declarată deschis antipatia pe care redactorii publicației noastre o simt în legătură cu actualul primar al Medgidiei și tocmai din acest motiv evităm să ne dăm cu părerea legat de cât de bine au procedat liberalii sau social democrații. Important e să înțelegem faptele, ultimul și unicul judecător al lor fiind cei care ne citesc.

Revenind la vrăbiile noastre (sic!) era clar că Georgiana Gheorghiu nu va rezista prea mult în noul context. Oricine știe câte ceva despre politicul și administrația din Medgidia, știe foarte clar că în acest moment, adevăratul președinte al PNL Medgidia, liderul de facto, este Marian Iordache, fostul primar, care are o înțelegere tacită cu Vrabie, un pact de neagresiune dacă vreți. Fostul primar se asigură că liberalii nu-l deranjează pe actualul primar, în timp ce acesta nu va spune niciodată public nimic din fărădelegile descoperite la Primăria Medgidia, la preluarea mandatului, în 2016.

Liderul Organizației Județene al PNL Constanța e complet străin de situație. Bogdan Huțucă pare că a acceptat faptul că zonele județului sunt împărțite în funcție de diverse interese și pare rupt complet de realitatea din teritoriu. Sau, cel puțin, complet dezorientat.

În noiembrie, profitând de o conferință de presă organizată de liberali, l-am întrebat pe Bogdan Huțucă de ce nu am auzit niciodată de liderii PNL de la Cumpăna și Medgidia. Răspsunsurile liderului liberal au fost de-o sinceritate șocantă. ”Nu cred că vom câștiga Cumpăna niciodată, așa că n-are sens să ne batem acolo”, spunea nonșalant Huțucă. Cât despre Medgidia, am fost avertizați în acea zi de noiembrie că strategia liberalilor pentru acel oraș va fi surprinzătoare și că vom fi uimiți de tot ceea ce va urma. Ce-i drept, am fost.

Domnul care conducea organizația liberală de la Medgidia, un anume inginer Mihai Vâlceanu, a fost debarcat de la conducerea filialei, în locul acestuia fiind urcată în funcție o doamnă, la fel de necunoscută, pe numele ei Gonul Iusein. Un medic, specialist în diabet și nutriție, care a activat în spitalul din Medgidia iar acum activează în privat. La fel ca predecesorul său, doamna Gonul Iusein are rolul de a fi un om de paie, fiind foarte clar că liderul de facto al organizației a rămas același Marian Iordache. În privința primarului, situația este neschimbată. În timp ce Vrabie înjură în mediul online pe oricine are chef, liberalii închid ochii și se fac că nu văd. Pentru că interesul dictează comportamentul. Iar interesul e să câștigi județul, la următoarele alegeri.

Pentru ca situația să se limpezească, noua numire în funcție a venit la pachet cu ridicarea sprijinului politic pentru consilierul local Georgiana Gheorghiu. Singura voce împotriva primarului urmează astfel să dispară, lăsând loc celor două părți să-și facă din nou curte. Pentru că, nu-i așa, liberalii și Vrabie nu sunt la prima încercare de a colabora, ultimele discuții dintre cele două părți fiind oprite de o revoltă a primarilor din partid.

Acum însă pare că nu se mai opune nimeni, iar faptul că imaginea impecabilă pe care o avea în 2016 Vrabie s-a transformat radical, actualul primar fiind murdar de noroi până în vârful capului, după ce a reușit ca în mijlocul unor beții de pomină să ”producă” episoade memorabile în care s-a înjurat pe cinste cu oricine a avut curajul să-i stea în cale și mai ales după ce ”escapadele” sale financiare au fost dezvăluite de mass media, nu pare să-i intereseze pe liberali.

În cursul zilei de azi, la PNL Constanța a fost din nou conferință de presă. Am profitat de ocazie, ca să revenim cu întrebări despre situația de la Medgidia. Răspunsurile au fost scurte și la obiect. Georgiana Gheorghiu iese din schemă, pentru că nu vota cum dorea partidul, noul președinte al PNL Medgidia are abilități politice (argumentul fiind că a fost văzută în sală la ședintele PNL Medgidia), și da, există discuții cu Valentin Vrabie, deși nu neapărat despre intrarea în partid. Despre Medgidia, președintele PNL Constanța a spus franc: este interesantă pentru numărul mare de votanți. Adică are un rol important pentru lupta ce se va da în vederea câștigării Consiliului Județean sau, în viitorul apropiat, pentru europarlamentare. Nu, despre bunăstarea oamenilor din localitate nu s-a spus niciun cuvânt.

Scenariul vehiculat prin târg spune că Vrabie nu va intra totuși în PNL ci va continua cu postura mincinoasă de independent. Totuși, actualul primar promite să culeagă voturi pentru liberali, din Medgidia, cu condiția ca liberalii să-i includă pe liste gașca de consilieri obedienți, care nu vor mai putea candida din partea M10. Un scenariu care pare să convină de minune ambelor părți. Rămâne de văzut cum va evolua această poveste, pentru că e greu de crezut că în Medgidia, Valentin Vrabie mai poate convinge pe cineva să voteze cum dorește domnia sa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular