Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, merge azi la pușcărie. 5 ani cu executare

Curtea de Apel București l-a condamnat azi pe fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Blejnar, în cursul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea a 20% din valoarea unor contracte, care urmau să fie încheiate la nivelul instituției publice.

Banii urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern din cadrul ANAF, pentru ca acesta să manipuleze procedurile de atribuire de așa manieră încât contractele să fie obținute de firma omului de afaceri.

În perioada 2011 – 2012, Blejnar Sorin și subalternul său, au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme, care nu derula activități comerciale reale. Din fabuloasa suma amintită, lui Blejnar i-au revenit efectiv 12.513.894 lei.

După aflarea sentinței, Sorin Blejnar a declarat, pentru Mediafax, că decizia este una extrem de nedreaptă și judecătorii au ignorat toate probele aduse în apărarea sa:

„Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiția așa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplăcută cu implicații asupra mea, asupra familiei și asupra cunoscuților”, a declarat Sorin Blejnar.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular