La cererea primarului, orașul Ovidiu va cinsti memoria unei mari cântărețe de muzică populară

Zilele Orașului Ovidiu au devenit deja un eveniment cu tradiție. În cadrul acestei sărbători, ce se va desfășura între 28 și 30 iunie 2019, primăria Ovidiu va organiza ediția a XII a a Festivalului Cântecului Popular ”Elena Roizen”. În cadrul acestui eveniment, desfășurat în parteneriat cu Centrul Cultural Județean ”Teodor T Burada” din Constanța, va fi dedicat un moment în memoria artistei Elena Ionescu Cojocaru și va exista chiar un trofeu cu numele cântăreței, oferit unuia dintre participanți. Inițiativa îi aparține primarului George Scupra.

Ovidenii (și nu doar ei, evident) sunt așteptați în număr cât mai mare la un spectacol inedit de cântec popular autentic. Dacă ai talent și vrei să te faci remarcat, te poți înscrie la concurs, urmând linkul de mai jos.

http://centrulcultural.primariaovidiu.ro/festivalul-elena-roizen/regulament-de-festival/

Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. A înființat și coordonat grupurile de elevi „Altițe dobrogene” și „Fiii Dobrogei”. S-a ocupat de șlefuirea talentelor aflate la început de drum și mulți dintre cântăreții mai tineri îi datorează educația muzicală și startul în cariera interpretativă. Ea însăși formată la școli serioase căci artista absolvise Facultatea de Muzică din Brașov și Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București.

Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular