BAROMETRU EuropaFM: PNL pe primul loc, PSD se prăbușește, USR crește vertiginos

Acesta este ultimul sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM publică înainte de alegerile din 26 mai. PNL crește în opțiunile valide de vot, și atinge la 28,5%, PSD scade la 21,1%, față de luna aprilie, iar pe locul trei se poziționează Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6% în creșetere.

Persoanele intervievate au răspuns la întrebarea:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?

Sondaj-IMAS-PARTIDE-europarlamentare
Sondaj-IMAS-PARTIDE-europarlamentare

După primele trei formațiuni politice, în clasament urmează Pro România cu 9,9%, ALDE cu 9,8%, PMP (6,2%) și UDMR cu 3,8%. Cu alte cuvinte Traian Băsescu se dovedește și de această dată o “locomotivă” eficientă, în timp ce UDMR pare că va trece pragul electoral de 5%.

Legat de alegerile prezidențiale, cei intervievați au răspuns la întrebarea:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, iar candidații ar fi cei din lista următoare, cu cine ați vota?

Sondaj-IMAS-CANDIDATI-mai
Sondaj-IMAS-CANDIDATI-mai

Sondajul l-a scos în fruntea listei pe actualul președinte Klaus Iohhanis cu 43,5%, într-o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, acesta fiin urmat. la distanță mare, de Călin Popescu Tăriceanu cu 19,8%. Este de remacract și faptul că, din spate vine tare Dacian Cioloș cu 13%. Actualul lider al PSD, Liviu Nicolae Dragnea coboară din noi în opțiunile de vot ale electoratului cu 1,7% față de luna aprilie, având acum doar 7,0% din mențiunile valide de vot.

SURSA: Europa FM

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular