Năvodariul, făcut din nou de râs. Delegație a orașului în Rusia, condusă de infractorul Nicolae Matei

O delegație a orașului Năvodari a fost prezentă în Rusia, în cursul săptămânii trecute, pentru a semna înfrățirea cu localitatea Kolomna. Presa rusă dezvăluie, prin imagini, un detaliu pe care primarul Florin Chelaru a omis să-l facă public, atunci când a cerut consilierilor locali să aprobe planul de cheltuieli pentru această deplasare, faptul că din delegație a făcut parte fostul primar al localității, Nicolae Matei, recent ieșit din pușcărie, după ce a executat o pedeapsă de 1,6 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție.

delegatie
Documentele oficiale nu-l includ pe Nicolae Matei în delegație

 

 

 

 

Iată ce scriu rușii, într-un ziar local.

Kolomna și orașul român Navodari devin înfrățite

Redactorii portalului “Lumea Rusă”
17.05.2019

În data de 15 mai, în Camera de Comerț și Industrie Kolomna, cu sprijinul Fundației Mir Russkiy, a fost semnat un acord de colaborare între districtul urban Kolomna și orașul Navodari din România.

Delegația oaspeților a fost condusă de primarul Navodari, Florin Kelaru. În cadrul întâlnirii cu șeful municipalității Denis Lebedev și a reprezentanților mediului de afaceri, educație și turism, el a menționat că era interesat de dezvoltarea unei cooperări cuprinzătoare.

Înainte de ceremonia imediată de semnare a acordului, conducătorii orașului au vorbit despre potențialul municipalităților lor și au identificat puncte comune care, în viitor, ar putea deveni baza pentru o activitate strânsă. Acest lucru se aplică industriei, turismului, inițiativelor educaționale și legăturilor naționale-culturale.

“Împreună cu primarul din Nauvodari, Florin Kelaru, am semnat un acord de cooperare. Motivul pentru acest pas serios a fost dorința lipovenilor ruși care trăiesc în Nevodari să se apropie de patria lor istorică – Rusia , – a spus șeful districtului urban în rețelele sale sociale. ” Este valoros ca orașul nostru antic Kolomna să devină locul în care lipovenii ruși își ating istoria istorică” .

De asemenea, menționăm că aceasta nu este prima vizită a delegației ruso-lipovenilor din România. Kolomna a stabilit deja relații de prietenie cu acest oraș european timp de mai mulți ani, însă numai administrațiile celor două municipalități au decis să le consolideze la nivel oficial și să identifice zone specifice pentru continuarea activității.

“La ceremonia solemnă de semnare a acordului privind înfrățirea dintre raionul nostru și orașul românesc, a fost atins tema importantă de stabilire a relațiilor de prietenie dintre țările noastre. Kolomna are ceva de împărțit: patrimoniul nostru cultural, experiența în dezvoltarea sectorului turistic, bogate tradiții în educație și industrie sunt toate zone promițătoare pentru cooperare. Suntem întotdeauna deschisi la lucruri noi și suntem gata să lucrăm în beneficiul viitorului nostru comun “, a spus Denis Lebedev.

Nicolae Matei s-a pozat în locul viceprimarului

Surprinzător, în poza oficială a evenimentului, acolo unde ar fi trebuit să apară doamna viceprimar, prezentă în delegație, în dreapta edilului Florin Chelaru, apare Nicolae Matei, parcă dorind să arate cu insistență că el este unul dintre cei care conduce delegația română. Că el este jupânul, cum bine spunea cineva.

matei2

Primarul Florin Chelaru, confuz, nu înțelege ce are de făcut

Imaginile din timpul semnării actului de înfrățire arată o confuzie totală a delegației din Năvodari. Primarul cere ștampila care nu e de găsit pe nicăieri, în timp ce viceprimarul Liliana Mara îi spune să continue fără, pentru că va rezolva ea la final, important fiind să dea bine pentru presa prezentă în acel moment.

Nu este prima dată când Năvodariul este făcut de râs internațional

Poate nu vă vine să credeți, dar nu este prima dată când Florin Chelaru îl cară după el pe infractorul Nicolae Matei în delegații internaționale. În luna octombrie a anului 2016, Chelaru și Matei s-au reunit în Turcia, tot într-o conjunctură asemănătoare, moment imortalizat printr-o serie de fotografii postate pe Facebook, situație care arată foarte clar că de la Năvodari, un infractor condamnat ca Matei ne sfidează și ne arată foarte clar cine conduce, în continuare acea localitate.

turcia

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular