Primarul din Agigea, Maricel Cârjaliu, nu e convins că oamenii din comună vor canalizare, așa că face sondaj

Ca jurnalist, ai ocazia să vezi multe, multe acte de noapte a minții. Aceste situații apar din prostia celor ce conduc comunitățile locale. E mai mult decât clar pentru toată lumea că oamenii care ajung în fruntea unor orașe sau comune sunt votați pe orice alt criteriu, dar nu pe cel al competenței. Și atunci când oameni care nu pricep o iotă din ițele administrației locale, ajung să decidă destinele oamenilor, apar situații dramatice, precum daunele pe care le va plăti comuna Lumina, sau situații mai amuzante, precum cea despre care facem vorbire acum.

Un document, ajuns la noi prin grija cetățenilor, arată faptul că primarul din Agigea, Maricel Cârjaliu, vrea să afle de la cetățenii din satul Lazu dacă își doresc sau nu canalizare. Este, probabil, cea mai tâmpită întrebare pe care ne-a fost dat să o vedem, pentru cetățenii dintr-o comună constănțeană. Și este, în același timp, complet nefundamentată.

lazu

De ce? Pentru că Uniunea Europeană a impus României ca în cel mai scurt timp, toate satele să renunțe la fosele septice, aceastea urmând să fie înlocuite cu rețea de canalizare. În caz contrar, fiecare sat care nu se conformează urmează să suporte amenzi imense. Astfel, întrebarea lui Cârjaliu, devine inutilă.

Așazisul sondaj poate avea însă două explicații. Una ar fi legată de scăderea drastică a actualului primar, în preferințele votanților din Agigea. Astfel, actualul primar folosește metoda ”sondajul” pentru a interacționa cu cetățenii. Pentru a le spune că există și că vrea să le facă o canalizare, dacă și ei vor, evident.

Un alt substrat, pare a fi legat de partea de afaceri. În comuna Agigea, fosele septice sunt golite pe banii comunității. Adică, atunci când vrei să golești fosa, se ocupă Primăria, care suportă jumătate din cost. Banii ajung la o firmă cunoscută ca având legături cu familia Cârjaliu.

Poate, există câte puțin adevăr în fiecare din aceste ipoteze. În orice caz. operațiunea ”sondajul” ne arată, pentru a câta oară, că administrația din Agigea, condusă de fostul milițian Maricel Cârjaliu, este una extrem de slabă și ar trebui înlocuită la alegerile din 2020 cu oameni mai competenți.

În altă ordine de idei, având în vedere că pentru comuna Agigea există un singur grup de Facebook, pe care sunt interzise orice referiri la actualul primar, am creat grupul de Facebook Agigea Necenzurat, acolo unde vă așteptăm să vă spuneți opiniile, în mod liber și fără teamă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular