George Drăgan, președintele Asociației Tomis Antidrog, consideră că statul mimează acțiunile de prevenire a consumului de stupefiante

Președintele Asociației Tomis AntiDrog, George Drăgan, este complet nemulțumit și critică dur modul în care înțelege să-și facă treaba Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, o structură subordonată Ministerului de Interne. În opinia acestuia, BCCO își duce misiunea la îndeplinire cu succes, dar aceste structuri aflate în ograda Agenției Naționale Antidrog care ar trebui să insiste pe munca de prevenire a consumului de droguri nu fac decât să mimeze acțiunile pe care sunt obligate să le pună în practică, intens, în perioada estivală, atunci când festivalurile de la malul mării adăpostesc o mulțime de minori tentați să experimenteze consumul de droguri.

”O structură ce aparține MAI înțelege prin a face prevenție, în plin sezon estival, când problematica drogurilor este una foarte accentuată, să facă  postări legate de: consumul ponderat de apă, metodele de contracepție, utilizarea mijloacelor de transport în comun (de ce NU taxi?), probleme de sănătate legate de consumul ,,unei băuturi” (dureri de burtă) …etc! Toate acestea, pentru a  trece mult prea ușor peste riscul MAJOR ce presupune consumul de droguri (de mare risc) în cadrul unor ,,festivaluri” sau consumul excesiv de alcool în fața minorilor care au acces la astfel de festivaluri. Ca să nu mai spun că asocierea cu numele festivalului din partea Agenției pare mai degrabă o reclamă mascată și nu își are rostul! Felicităm activitățile BCCO Constanța, singura structură a statului care ÎNTR-ADEVĂR luptă împotriva acestui fenomen, cu efecte tragice în rândul tinerilor!”, a declarat George Drăgan.

Redăm, mai jos, postarea care l-a iritat pe președintele Asociației Tomis AntiDrog, ca să înțelegeți exact de unde s-a născut acest nou conflict.

postare

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular